Acasa Cultură ̦ ̆ „, ”

̦ ̆ „, ”

4 min read
0
0
133
̦ ̆ „, ”, ̧ -, –
:
1.1. Se adresează trupelor de teatru formate exclusiv din elevi de la instituții de învățământ (clasele pregătitoare-VIII).
1.2. Trupele de ciclu primar, cele de gimnaziu vor concura în secţiuni separate, cu jurizare pe fiecare secţiune în parte.
1.3. Fiecare trupă înscrisă trebuie să aibă un nume;
1.4. O instituţie poate fi reprezentată de către una sau mai multe trupe de teatru existente în instituţia respectivă.
1.5. O trupă de teatru poate prezenta un moment din creația dramaturgului Ion Luca Caragiale, respectând cu strictețe textul autorului. De asemenea, ideile regizorale nu vor fi punctate dacă sunt executate automat, fără a fi înţelese şi asumate.
1.6. Prin înscriere, trupele îşi exprimă acordul ca spectacolele din cadrul secţiunii finale să fie filmate şi prezentate public sub sigla MJIA Prahova.
:
Durata unui spectacol trebuie să fie cuprinsă între 10 și 15 minute. Nerespectarea acestei cerinţe se penalizează prin depunctare.
̂:
3.1. Data limita pentru primirea înscrierilor este de 15 decembrie 2022.
3.2. Pentru înscriere fiecare trupă trebuie să trimită pe e-mail , prin WeTransfer, înregistrarea momentului pregătit, pe adresa de mail muzeulcaragiale@yahoo.com.
3.3. Înscrierea se face prin trimiterea formularului de înscriere, anexă la prezentul regulament, pe adresa de e-mail mai sus menționată. De asemenea, se va încheia un parteneriat educațional între unitatea de învățământ participantă și Muzeul „Ion Luca Caragiale”, secție a Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova.
3.4. Materialele trimise vor face baza unei preselecții, în urma căreia juriul desemnat de organizatori va selecţiona trupele care vor juca în zilele de 28-29 ianuarie 2023. Rezultatele acestei preselecții vor fi anunțate, până la date de 3 ianuarie 2023.
3.5. Finala ediției a XXV-a a Concursului Național de interpretare artistică personajelor caragialiene „Caragiale, contempoanul nostru” va avea loc în perioada 28-29 ianuarie 2023.
̧̆ ̧ :
4.1. Concursul va începe la ora 9.00. Fiecare trupă are obligaţia de a se prezenta cu 30 minute înainte de ora anunţată conform programului. Eventualele modificări de program vor fi anunţate participanţilor la finală în timp util.
̧
5.1. Juriul va fi selectat de către organizatori.
Hotărârile juriului nu pot fi contestate.
5.2. La fiecare secţiune se vor acorda: Marele Premiu „Ion Luca Caragiale”, câte un premiu I, II și III, plus menţiuni sau premii speciale, în cazul în care juriul va considera de cuviinţă.
5.3. Aprecierea trupelor se va baza pe criterii precum capacitatea de interpretare şi de convingere, înţelegerea situaţiilor şi a rolurilor, atmosfera creată de trupă pe scenă, coeziunea trupei şi fluiditatea spectacolului.
, ̧ ̆ ̧.
• ̧ ̆ ̧ :
„ ”,
-: @.
– :
– ̆ :
. –
Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Cultură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Condamnată la 13 ani de închisoare, după ce și-a lovit mătuşa cu un topor

O femeie din judeţul Prahova care, în luna mai a acestui an, şi-a lovit mătuşa cu un topor…