Acasa Justiție 12 martori vor fi reaudiaţi pe parcursul a trei luni în dosarul Ghiţă-Bădescu

12 martori vor fi reaudiaţi pe parcursul a trei luni în dosarul Ghiţă-Bădescu

5 min read
0
0
66

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus reaudierea a 12 martori în dosarul în care fostul deputat Sebastian Ghiţă a fost achitat în primă instanţă pentru acuzaţia că l-ar fi mituit pe fostul primar al municipiului Ploieşti, Iulian Bădescu.
Instanţa supremă a început luni judecarea dosarului Ghiţă – Bădescu, iar la primul termen judecătorii au admis solicitarea DNA privind readministrarea tuturor probelor.
În consecinţă, magistraţii au stabilit reaudierea a 12 martori, pe parcursul a trei luni, în datele de 4 martie, 1 aprilie şi 13 mai. Printre martori se află fostul deputat Vlad Cosma şi Răzvan Alexe.
Tot acum, avocatul lui Sebastian Ghiţă a anunţat că fostul deputat, care se află în prezent în Serbia, nu doreşte să mai fie audiat în acest dosar.
În septembrie 2017, fostul deputat Sebastian Ghiţă a fost achitat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită, instigare la abuz în serviciu şi spălare de bani. În acelaşi dosar, instanţa a dispus şi achitarea fostului primar al municipiului Ploieşti Iulian Bădescu pentru luare de mită şi abuz în serviciu, având drept consecinţă obţinerea pentru altul a unui folos necuvenit.
Decizia nu este definitivă şi a fost atacată cu apel de către DNA.
Potrivit DNA, în cursul anului 2013, Iulian Bădescu, în calitate de primar al Ploieştiului şi ordonator principal de credite, instigat de Sebastian Ghiţă, a acordat ilegal clubului CSU Asesoft Ploieşti – controlat de Ghiţă – o finanţare nerambursabilă suplimentară de la bugetul local în sumă de 1.500.000 lei. Finanţarea a avut loc în contextul unei selecţii de proiecte privind programul ‘Promovarea sportului de performanţă’, organizată de Clubul Sportiv Municipal Ploieşti, aflat sub autoritatea Consiliului Local Ploieşti.
„Pentru alocarea sumei respective de bani, inculpatul Bădescu Iulian a pretins şi primit de la inculpatul Ghiţă Sebastian Aurelian, prin intermediul unei societăţi comerciale controlate de acesta din urmă, un imobil (casă de locuit) situat în municipiul Ploieşti, în valoare de 1.041.600 lei, sumă din care Bădescu Iulian a suportat personal doar 124.000 lei. Pentru a nu exista suspiciuni cu privire la modul fraudulos de dobândire, imobilul respectiv a făcut obiectul unei pretinse promisiuni bilaterale de vânzare-cumpărare, încheiată în luna august 2013, între două firme controlate de cei doi inculpaţi”, susţine DNA.
Conform procurorilor, Sebastian Ghiţă a disimulat, în perioada septembrie 2013 – ianuarie 2014, adevărata natură a provenienţei imobilului, prin efectuarea unor plăţi reprezentând cesionarea fictivă a unei mărci înregistrate la OSIM, din contul unei firme controlate de acesta către o societate administrată în fapt de Iulian Bădescu.
Ulterior, fostul primar al Ploieştiului a transferat această sumă de bani către o altă societate controlată de deputatul Sebastian Ghiţă, justificându-se astfel plata contravalorii imobilului dat cu titlu de mită.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Anomalie pe sistematizare la intersecția strazilor Mircea cel Bătrân cu Armași

În urma mai multor sesizări, pe parte de sistematizare, din partea cetățenilor din zona Mi…