Acasa Social 14 cazuri de pestă porcină africană, confirmate pe fonduri de vânătoare şi într-o gospodărie din Prahova

14 cazuri de pestă porcină africană, confirmate pe fonduri de vânătoare şi într-o gospodărie din Prahova

2 min read
0
0
145

Autorităţile din judeţul Prahova au primit confirmarea privind existenţa mai multor noi focare de pestă porcină africană în mai multe zone din judeţ, noile focare fiind confirmate la mistreţi, dar şi la un porc dintr-o gospodărie, în comuna Măneşti.

Paisprezece noi cazuri de pestă porcină africană au fost confirmate, în urma analizelor de laborator, arată un comunicat dat publicităţii marţi de Prefectura Prahova.
Astfel, patru cazuri au fost confirmate la mistreţi găsiţi morţi pe fondul de vânătoare Cosmina, alte patru au fost descoperite la mistreţi vânaţi pe fondul de vânătoare Malu Roşu, iar doi mistreţi morţi au fost găsiţi pe fondul de vânătoare Mislea.
De asemenea, pe fondurile de vânătoare de la Râfov şi Măneşti analizele de laborator au confirmat boala la doi mistreţi vânaţi, iar în comuna Măneşti, satul Coada Izvorului, a fost confirmată boala într-o gospodărie.
Autorităţile din judeţ au dispus mai multe măsuri pe fondurile de vânătoare unde a fost confirmată prezenţa pestei porcine africane, între care o cotă suplimentară privind vânătoarea, inspecţii periodice pentru depistarea mistreţilor bolnavi, transportul, în condiţii de siguranţă, al animalelor vânate şi efectuarea de analize în cazul fiecărui porc împuşcat pe respectivele fonduri de vânătoare.
Autorităţile au dispus instalarea de dezinfectoare, dar şi interzicerea accesului persoanelor neautorizate în zonele infectate.
Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Social

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Poliţiştii vor fi dotați cu mijloace de înregistrare audio-video

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a afirmat, vineri, că se doreşte ca în scurt ti…