Acasa Justiție 18 inculpați arestați într-un dosar de trafic și consum de droguri, după audierea a 200 de persoane – Video

18 inculpați arestați într-un dosar de trafic și consum de droguri, după audierea a 200 de persoane – Video

6 min read
0
1
466

Un număr de 18 persoane au fost arestate preventiv, iar alte 12 au fost puse sub control judiciar într-un dosar de trafic și consum de droguri de risc și mare risc, printre consumatori aflându-se inclusiv minori.

Potrivit unor comunicate emise, joi, de DIICOT și Inspectoratul General al Poliției Române, procurorii DIICOT Ploiești și polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești au efectuat 54 de percheziții pe raza municipiului București și a județelor Prahova și Dâmbovița la membrii unei grupări infracționale specializate în traficul de droguri de risc și de mare risc.

Anchetatorii spun că gruparea era constituită din peste 50 de membri, în cauză existând suspiciunea că inculpații s-au aprovizionat cu cantități de droguri de risc (cannabis), precum și comprimate MDMA (ecstasy) de la surse de pe raza Bucureștiului și a județului Dâmbovița, pe care le-au distribuit către consumatori, inclusiv minori, aflați în Capitală și în județele Dâmbovița și Prahova.

„În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a constatat că nucleul grupării acționa în special în zona municipiului Moreni, județul Dâmbovița, dealerii principali și secundari alimentând consumatori din zona Moreni și localități limitrofe din județele Dâmbovița și Prahova”, arată sursele citate.

În urma perchezițiilor, au fost puse în executare 159 de mandate de aducere privind persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de trafic de droguri, în cauză fiind depistate aproape 40 de persoane care aveau calitatea de dealeri și aproximativ o sută de persoane ce aveau calitatea de consumatori.

În cauză au fost audiate 200 de persoane, precizează DIICOT, și au fost reținuți pentru o perioadă de 24 de ore inculpaţii: BULGĂREA DANIEL, CHIRICA ALEXANDRU CONSTANTIN, COMAN OCTAVIAN MIHAI, CONSTANTINESCU RADU STELIAN, COMĂNESCU CĂTĂLIN ANDREI, DOBRE BOGDAN-GORGE, ECHIM ȘTEFAN, FELEA CODRIN ALEXANDRU, GRIGORESCU ANDREI IOAN, LAZĂR ALIN, MARINOIU ȘERBAN VLĂDUȚ, MORARU VALENTIN, NEAGOE CĂTĂLIN GEORGIAN, NEGUT SORINEL GEORGE, RADULESCU MIHAI CRISTIAN, SANDU SEBASTIAN ANDREI, STANCIU IOAN VICTOR și SÎRGHIE DRAGOȘ, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc și de mare risc şi deținere de droguri de risc și de mare risc, pentru consumul propriu, fără drept.

Anchetatorii au depistat la percheziții și au ridicat 214 plante de cannabis, în diferite stadii de dezvoltare, semințe de cannabis, aproximativ 100 grame cannabis, cântare, dispozitive destinate mărunțirii (grindere), telefoane mobile, 25.000 lei și 6.500 euro.

În urma audierilor, 18 persoane au fost reținute pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și de mare risc și deținere de droguri de risc și de mare risc, pentru consumul propriu, fără drept, Tribunalul Prahova dispunând ulterior arestarea preventivă a inculpaților.

Față de alți 12 inculpați, procurorii DIICOT Ploiești au dispus măsura preventivă a controlului judiciar.

Acțiunea s-a desfășurat cu sprijinul polițiștilor din cadrul structurilor de combatere organizată din București, Galați, Pitești, Brașov și al polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova.

De asemenea, la percheziții au participat și jandarmi din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție „Vlad Țepeș” a Jandarmeriei și ai Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” Ploiești.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Bărbat găsit spânzurat pe un pod de cale ferată

Un bărbat de 59 de ani a fost găsit spânzurat, joi, de balustrada unui pod de cale ferată,…