Acasa Diverse 21 IUNIE: ZIUA INTERNAȚIONALĂ A SELFIE-URILOR. Vezi cele mai sexy și amuzante selfie-uri

21 IUNIE: ZIUA INTERNAȚIONALĂ A SELFIE-URILOR. Vezi cele mai sexy și amuzante selfie-uri

6 min read
0
0
270

Să-ți faci o mie de poze până o găsești pe cea perfectă ți se pare super enervant? Nu și azi! 21 iunie a fost proclamată ziua internațională a selfie-urilor așa că pune pe telefon și bucură-te de cea mai bună lumină pentru poze și cele mai tari unghiuri. Fotograful american Robert Cornelius este cunoscut pentru faptul că a realizat prima poză de tip autoportret din istorie, în 1839, iar astronautul american Buzz Aldrin a făcut primul „selfie” din spaţiu, în 1966.

„Selfie” reprezintă o fotografie a unui utilizator realizată de el însuşi cu o cameră digitală, cu scopul de a o publica ulterior pe o reţea de socializare. Pozele de tip autoportret au căpătat notorietate în ultimii ani, „selfie” numărându-se chiar printre cele 150 de cuvinte şi definiţii noi care au fost adăugate în ediţia din 2014 a prestigiosului Dicţionar Merriam-Webster. De asemenea, „selfie” a fost ales cuvântul anului 2013 de editorii Dicţionarelor Oxford, lucrări de referinţă ale limbii engleze.

Fotografiile pe care ni le facem singuri sunt tot mai populare și nu doar în rândul adolescenților. Toți cei care vor să rămână în pas cu tendințele și-au făcut cel puțin o fotografie de acest gen, iar printre ei se numără presedinți și chiar astronauți.

Cel mai popular selfie a fost realizat încă dinainte să se inventeze noțiunea de selfie. Edwin Aldrin Jr. este primul om care și-a făcut un selfie în spațiu în 1966. El este cunoscut pentru faptul că a fost al doilea om, după Neil Armstrong, care a pășit pe Lună.

Totodată, Colin Powell, secretar de stat al SUA, şi-a făcut un „selfie” în 1950, poetul american Allen Ginsberg a făcut o fotografie-autoportret în 1985, iar regizorul scenaristul şi producătorul de film american Stanley Kubrick, câştigător al premiului Oscar, şi-a făcut un „selfie” în 1949.

Selfie-ul cu cele mai multe like-uri este făcut de Selena Gomez. Fotografia nu a fost făcută cu marea ei iubire, Justin Bieber, ci cu The Weekend, cel cu care a avut o relație de doar 10 luni. Imaginea cu ei doi a strâns peste 8 milioane de like-uri.

Un alt selfie celebru a fost făcut la premiile Oscar din 2014 de Bradley Cooper și postat de Ellen DeGeneres. Fotografia în care apar Jared Leto, Jennifer Lawrence, Channing Tatum, Meryl Streep, Ellen DeGeneres, Julia Roberts, Kevin Spacey, Bradley Cooper, Brad Pitt, Lupita Nyong’o și Angelina Jolie a primit peste 3 milioane de like-uri.

Și Barack Obama apare într-un selfie celebru. Mai exact, fostul președinte al Americii a intrat în istoria selfieurilor după ce a apărut în primul autoportret făcut de vicepreședintele Joe Biden pe care acesta l-a postat apoi pe contul sau de Instagram. Fotografia a fost făcută în aprilie 2014 și a strâns peste 75.000 de like-uri.

Din acest top nu puteau să lipsească surorile Kardashian, cele care au ajutat la popularizarea acestui trend. Selfie-ul lor cu cele mai multe like-uri a fost făcut în baie la Met Gala la ediția din 2017. În fotografia realizată de Kylie Jenner, apar Kim Kardashian, Kendall Jenner, P. Diddy, Travis Scott și alți prieteni de-ai lor.

Ca să sărbătorim cum se cuvinte această zi, uite câteva selfie-uri care sunt cu siguranță autentice:

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Diverse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Primarul comunei Valea Călugărească a decedat azi-noapte

Primarul comunei Valea Călugărească, Vasilică Neacșu, a decedat în noaptea de duminică spr…