Acasa Eveniment 22 de turişti, printre care opt copii, au ajuns la spital, după ce un microbuz s-a răsturnat la Salina Slănic

22 de turişti, printre care opt copii, au ajuns la spital, după ce un microbuz s-a răsturnat la Salina Slănic

4 min read
0
0
210

Un microbuz în care se aflau 22 de turişti israelieni, printre care și 8 copii, s-a răsturnat, duminică după-amiază, în Salina Slănic, în drum spre zona de circuit turistic, mai multe persoane fiind rănite. Șoferul nu ar fi adaptat viteza într-o curbă periculoasă la dreapta, rezultă din primele verificări efectuate la faţa locului.

Turiștii sunt cetăţeni din Israel, cel mai tânăr având 2 ani, iar cel mai vârstnic 72 de ani.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, Raluca Brezeanu, autovehiculul s-ar fi răsturnat la intrarea în salină, în tunelul care duce spre zona turistică.
În urma incidentului, mai multe persoane au suferit diverse traumatisme, inclusiv cranio-cerebrale, astfel că la faţa locului s-au deplasat mai multe ambulanţe. Singurul care a scăpat fără răni este şoferul microbuzului.

Autovehiculul s-a răsturnat pe o parte, în drum spre coborâre în Salina Slănic, la jumătatea distanţei dintre staţia de plecare şi cea de sosire.
Directorul salinei, Anghel Belea, a declarat că toţi pasagerii implicaţi în eveniment au fost scoşi la suprafaţă, în zona de îmbarcare, unde vor fi evaluaţi medical.
Accidentul s-a produs pe traseul dintre suprafaţă şi mina turistică, iar accesul în Salina Slănic nu a fost afectat, a precizat sursa citată.

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, microbuzul în cauză are 19 locuri, iar cercetările sunt în continuare în derulare, împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR), urmând a se lămuri toate aspectele privind legalitatea transportului.

Conform Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Prahova, în urma evenimentului au fost transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti 25 de persoane, printre care zece copii, însă două dintre ele, inclusiv un minor de doi ani, nu prezentau leziuni.

Consulul Israelului la Bucureşti s-a deplasat la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, unde au fost transportaţi cu ambulanţele cei 22 de turişti israelieni care au fost răniţi
În vara anului 2014, liftul care cobora în subteranul Salinei Slănic s-a defectat, iar de la acel moment accesul turiştilor în interior se face cu microbuze printr-un tunel de aproximativ două sute de metri.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

8 persoane reţinute şi 26 sub control judiciar în dosarul privind obţinerea ilegală de permise auto

Opt persoane au fost reţinute, iar 26 au fost plasate sub control judiciar de procurori în…