Acasa Eveniment 30 de persoane de etnie romă izolate într-un imobil din Ploiești, după ce două persoane au fost depistate ca fiind infectate cu coronavirus

30 de persoane de etnie romă izolate într-un imobil din Ploiești, după ce două persoane au fost depistate ca fiind infectate cu coronavirus

4 min read
0
0
467

Într-un imobil aparținând Primăriei Ploiești, aflat lângă Colegiul Național „I.L. Caragiale”, două persoane au fost depistate ca fiind infectate cu coronavirus. În curtea respectivă locuiesc aproximativ 30 de persoane de etnie romă.

Un bărbat care s-a întors din Anglia a fost depistat pozitiv. De când a venit acasă, omul a stat în aceeași locuință cu alte 28 de persoane. Toți au fost testați și băgați ulterior în izolare de către DSP Prahova, după ce un alt bărbat a fost confirmat ca fiind infectat cu coronavirus. Acesta a contactat boala de la vecinul reîntors din Anglia.

Cel din urmă s-a prezentat luni, 20 aprilie, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Ploiești acuzând că se simte rău. A fost trimis acasă, spunându-i-se că are sinuzită. A revenit la spital și a fost internat timp de 4 zile la Secția de Pneumologie din subordinea Spitalului Județean, situată pe strada Apelor din Ploiești.

Pentru că starea lui se înrăutățea a fost mutat la Secția de Boli Infecțioase – Movila – a Spitalului de Urgență Ploiești, unde a venit și confirmarea că este infectat cu coronavirus.

Managerul spitalului județean nu a putut să confirme dacă pacientul a fost transportat, de la Județean către Pneumologie, cu ambulanța sau ar fi fost lăsat să meargă cu alte mijloace de transport

A fost demarată o anchetă epidemiologică pentru a stabili cu câte persoane a intrat în contact ploieșteanul.

Au fost recoltate probe de la toți locatarii din imobilul primăriei și a fost dispusă măsura izolării la domiciliu pentru aproximativ 30 de persoane, între acestia fiind si 10 copii.

Fiind vorba despre persoane de etnie romă a fost nevoie de intervenția liderilor romilor pentru ca reprezentanții DSP să poate face testele.

În plus, romii s-au plâns că dacă sunt închiși în curte vor muri de foame, deoarece nu au locuri de muncă stabile și își câștigă hrana muncind cu ziua.

Reprezentanții Primăriei Ploiești au intervenit și le-au dus produse alimentare pentru mai multe zile.

În zonă a fost instalat un echipaj al Poliției și Jandarmeriei pentru a se asigura că niciunul dintre romi nu va părăsi curtea.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Primarul comunei Valea Călugărească a decedat azi-noapte

Primarul comunei Valea Călugărească, Vasilică Neacșu, a decedat în noaptea de duminică spr…