Acasa Eveniment 300 de tone de material antiderapant folosite pentru deszăpezire în Ploiești

300 de tone de material antiderapant folosite pentru deszăpezire în Ploiești

3 min read
0
0
166

Încă de azi-noapte, ora 04.30, s-a intervenit pentru deszăpezirea, în grad de urgență I, arterelor principale și a podurilor din Ploiești, acționându-se cu 23 de utilaje și răspândindu-se 300 de tone de material antiderapant.

Astăzi, alte șase utilaje vor interveni în urgență II pentru deszăpezirea arterelor secundare, în cartiere. Deși Ploieștiul este sub cod galben de ninsoare până diseară și cod portocaliu de ger până vineri, la ora 20:00, primarul Adrian Dobre a anunțat, în urmă cu puțin timp, că școlile și grădinițele rămân deschise. Elevii care fac naveta și nu pot ajunge la ore în Ploiești vor avea absențele motivate.

„În cursul zilei de ieri, începând cu ora 21.00, pentru că erau o serie de avertizări meteo, cu privire la temperaturi care puteau ajunge la -12 grade Celsius, s-a acționat pe toate arterele, atât pentru Urgența I, cât și pentru Urgența II, pentru a preveni fenomentul de producere a poleiului, fiind utilizate materiale antiderapante. Au fost folosite circa 300 de tone de material atiderapant. Lucrul acesta a durat până la ora 02.00 dimineața, moment în care, realizându-se această activitate pe străzile din municipiul Ploiești, oamenii s-au retras pe încărcarea utilajelor cu material antiderapant. La ora 04.00 dimineața, a început o ninsoare abundentă, iar în aproximativ o jumătate de oră tot orașul era alb. La ora 04.40, deja au intrat utilajele cu sărărițe și lame. S-a acționat cu 8 utilaje de capacitate mare. Au capacitatea de a căra aproximativ 10 tone de material antiderapant. Au fost încă șase utilaje de capacitate medie (înseamnă cam șase tone),  și încă șase utilaje de capacitate mică (aproximativ o tonă)”, a declarat Adrian Dobre, primarul municipiului Ploiești, pentru Observatorulph.

 

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

La școală, din 14 septembrie, trei scenarii: verde, galben și roșu

Școala începe pe 14 septembrie, iar elevii vor merge la ore numai cu mască. Unde va fi pos…