Acasa Sport A doua reuniune hipică din acest an a Hipodromului Ploiești și-a desemnat câștigătorii

A doua reuniune hipică din acest an a Hipodromului Ploiești și-a desemnat câștigătorii

8 min read
0
0
463

După aproape trei luni de pauză forţată, din cauza restricțiilor, Hipodromul Ploieşti a găzduit, astăzi, o nouă reuniune hipică oficială, doar a doua din acest an, desfăşurată, din păcate, fără spectatori.

Organizatorii evenimentului au programat cinci curse, între care două „semiclasice” importante – Premiul Debutanţilor şi Premiul Carpaţi -, la care au putut asista, însă, doar proprietarii de cai şi staff-ul organizatoric al Complexului Hipodrom. Pasionaţii de hipism au putut, totuşi, să urmărească live toate cele cinci curse ale zilei într-o transmisie „în direct” asigurată de organizatori pe youtube, link-ul fiind anunţat în cursul dimineţii pe paginile de facebook ale CSM Ploieşti şi Complexului Hipodrom.

„Trăim niște momente grele. Dar nu se întâmplă doar în cazul nostru, ci în toată lumea, dar suntem hotărâți să trecem peste asta. Nu aș fi crezut vreodată să trăiesc aceste vremuri, în care acest domeniu numit sport să fie atât de afectat. S-au amânat, s-au suspendat competiții. Din păcate, iată, acest eveniment hipic organizat de unicul hipodrom din țară s-a desfășurat fără spectatori. Am făcut toate demersurile pentru ca acest eveniment să se desfășoare măcar cu un număr restrâns de spectatori, însă nu s-a putut aproba, deși unele spectacole în aer liber au avut permisiunea. Sper ca, peste o săptămână, să rezolvăm într-un fel și această situație pentru iubitorii acestui sport.”, a declarat viceprimarul municipiului Ploiești, Mihai Cristian Ganea, pentru stirileproprahova.ro.

Dezamăgit de acestă situație a fost și directorul adjunct al CSM Ploiești, administratorul Hipodromului Ploiești, Lucian Rădulescu: „Este o situație grea la orice nivel sportiv. Cu cât lipsesc mai mult din competiții și cu cât vor juca mai multe meciuri fără spectatori, cluburile și sportivii vor avea pierderi financiare tot mai mari. Ca să nu mai spun de competițiile lăsate în stand-by… Probabil, dacă accesul publicului era permisiv, acum tribunele erau pline. Mulți sperau ca, în această perioadă de relaxare, să aibă accesul la spectacolele în aer liber. Păcat că un astfel de eveniment nu s-a bucurat de prezența iubitorilor de gen.”

Reuniunea a debutat la ora 11.00, cu Premiul Bizar, în care s-a impus fără mari emoţii armăsarul Dazzling Monster, şi a continuat, de la 11.30, cu Premiul Debutanţilor, care a avut la start şase cai de 2 ani, aflaţi la prima apariţie oficială pe Hipodromul Ploieşti Şi, deşi Crazy Dream pornea ca favorit în opinia multora, inclusiv a Casei de pariuri Fortuna, victoria i-a revenit armăsarului Imperial de Bry, cu un ecart considerabil, care i-a permis, chiar, să nu forţeze pe ultimii metri.

A urmat, de la ora 12.00, Premiul Carpaţi – Fortuna Gold, una dintre cele trei curse premergătoare Derby-ului de Trap al României, la startul căreia s-au aflat opt dintre caii pretendenţi la participarea în cea mai importantă cursă a anului, din luna iulie. Şi a fost o luptă ceva mai strânsă faţă de primele două curse, însă iapa Gazette de Cym a avut o ultimă linie dreaptă foarte bună şi a câştigat destul de clar în faţa următorilor cai clasaţi, General de Bry şi Hermina VF.

Ultimele două curse ale zilei au fost Premiul Alexandros, în care s-a impus Fine Boko, şi Premiul Bianca – Fortuna Silver, care a avut nu mai puţin de 12 cai la start şi a fost câştigat de Star Nobel.

Ar mai fi de remarcat performanţa deosebită a lui Adrian Marciu, cel care a fost declarat cel mai bun driver al anului 2019 reuşind, astăzi, să câştige toate cele patru curse în care a participat!

Altfel, în condiţiile în care agenţiile nu sunt, deocamdata deschise, amatorii de pariuri au putut apela doar la varianta online, site-ul www.efortuna.ro stându-le la dispoziţie, ca o noutate, şi cu transmisia video a curselor.

Parteneri ai Complexului Hipodrom Ploiesti pentru reuniunea de astăzi au fost: Radio Prahova, Republika News, Ploieşti TV, Fapt Divers, Teatrul Toma Caragiu, Filarmonica Paul Constantinescu, Centrul de echitaţie „Luna Horse”, Hotel „Alexandros” şi Casa de pariuri Fortuna.

Rezultatele oficiale ale reuniunii:

Proces verbal al comisiei de arbitraj:

Galerie foto:

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Sport

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Tinere talente prahovene: ANDREEA MIHAELA NICOLAE

În universul acesta, în care lumea glisează acut către dezumanizare, sufletul are nevoie m…