Acasa Eveniment A început testarea personalului medical de la Spitalul Municipal Câmpina

A început testarea personalului medical de la Spitalul Municipal Câmpina

3 min read
0
0
272

Testarea personalului medical aflat în prima linie în lupta împotriva noului coronavirus a fost una dintre măsurile adoptate în majoritatea țărilor afectate de pandemie. Treptat, testarea a început să fie făcută și în spitalele din România, pentru siguranța cadrelor medicale, dar și a pacienților. Această măsură a început să se aplice și la Spitalul Municipal Câmpina, după cum a precizat dr. Călin Tiu, managerul instituției, iar costurile sunt asigurate din donațiile primite de unitatea medicală.

”Am pus la punct un sistem de testare COVID-19 pentru angajații proprii. Unitatea a încheiat un contract cu un laborator din București, cel care asigură această testare și pentru DSP Prahova, iar angajații noștri, eșalonat, vor beneficia de efectuarea testelor. Vom lua în prima serie angajații din zonele cele mai expuse – Centrul de Primiri Urgențe, Terapia Intensivă, Secția Boli Interne și vom continua cu celelalte secții și servicii. Costurile cu această testare vor fi suportate din sponsorizările care au tot sosit la Spitalul Municipal Câmpina de la populație și agenți economici. Această testare va aduce un plus de siguranță în gestionarea crizei anti-covid, vom putea detecta personalul asimptomatic, pe care să-l putem trata și să prevenim astfel alte infecții”, a declarat, la Câmpina TV, managerul Spitalului Municipal Câmpina, dr. Călin Tiu.

Vă reamintim că, la începutul lunii aprilie, un medic urolog de la Spitalul muncipal Câmpina a fost confirmat ca fiind infectat cu coronavirus. Ulterior, opt medici de la aceeaşi unitate medicală, unitate suport pentru coronavirus, şi-au dat demisia.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Federațiile sindicale din Poliția Penitenciară au organizat mitinguri de protest

Organizațiile sindicale din Poliția Penitenciară, reprezentând 85% din totalul personalulu…