Acasa Justiție Acorduri de recunoaştere a vinovăţiei într-un dosar penal de corupţie

Acorduri de recunoaştere a vinovăţiei într-un dosar penal de corupţie

3 min read
0
0
46

Ca urmare a activităţilor realizate de către ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Prahova, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti a încheiat, în zilele de 10, respectiv 11 ianuarie a.c., două acorduri de recunoaştere a vinovăţiei într-un dosar penal privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie.

Astfel, procurorul a propus condamnarea inculpatului B.M. – agent principal de poliţie în cadrul Instituţiei Prefectului Judeţului Prahova – Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Înmatricularea Vehiculelor – Compartimentul Înmatriculare si Evidenta Vehiculelor, cercetat sub control judiciar, la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită (52 de acte materiale).

Totodată, a fost propusă condamnarea inculpatului I.P. – care-şi desfăşoară activitatea în cadrul unei societăţi comerciale ce desfăşoară, în principal, activităţi de redactarea actelor în vederea înmatriculării permanente sau provizorii a autovehiculelor, cercetat sub control judiciar, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la luare de mită (47 de acte materiale), la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei sun supraveghere.

În fapt, în urma probatoriului administrat în cauză de către ofiţerii S.J.A. Prahova a reieşit că, în perioada februarie-martie 2017, inculpatul B.M., în timpul programului de lucru, în general cu ajutorul inculpatului I.P. (pentru 47 acte materiale), efectua în schimbul unor sume de bani. înmatricularea autovehiculelor unor terţi deţinători, fără ca aceştia din urmă să se prezinte la ghişeu sau ‘peste rând’, adică fără ca cei care solicitau înmatricularea să deţină o programare.

În cauză, instanţa competentă urmează ca, în baza art. 289 alin. 3 C.pen., să se pronunţe şi cu privire la confiscarea de la inculpatul B.M. a sumei de 4.011 lei, pe care a primit-o cu titlu de mită.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Anomalie pe sistematizare la intersecția strazilor Mircea cel Bătrân cu Armași

În urma mai multor sesizări, pe parte de sistematizare, din partea cetățenilor din zona Mi…