Acasa Eveniment ACȚIUNE COMUNĂ A POLIȚIȘTILOR RUTIERI DIN PRAHOVA ȘI DÂMBOVIȚA SOLDATĂ CU PESTE 600 DE AMENZI

ACȚIUNE COMUNĂ A POLIȚIȘTILOR RUTIERI DIN PRAHOVA ȘI DÂMBOVIȚA SOLDATĂ CU PESTE 600 DE AMENZI

3 min read
0
0
44

618 sancțiuni contravenționale, dintre care 257 pentru exces de viteză, au fost aplicate de polițiștii rutieri din Prahova și Dâmbovița, în urma unei acțiuni pe DN1A, DN72, DN 71 și DJ720. Totodată, au constatat patru infracțiuni, au reținut 16 permise și au retras 27 de de certificate de înmatriculare

La data de 22 noiembrie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, în colaborare cu efective de la rutieră din Dâmbovița, au acționat pe DN1A, DN72, DN 71 și DJ720, în vederea depistării și sancționării participanților la trafic care încalcă regulile de circulație.

Activitățile au vizat în special conducătorii auto care rulează cu viteză excesivă și cei care conduc autovehicule cu defecțiuni tehnice.

În cadrul acțiunii, au fost aplicate 618 sancțiuni contravenționale, a căror valoare se ridică la aproximativ 200.000 lei.

Din totalul acestora, 257 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 82 pentru neutilizarea centurii de siguranță, 49 pentru lipsa documentelor prevăzute de lege și nouă pentru folosirea telefonului mobil fără a avea activ dispozitivul ‘handsfree’.

Pentru defecțiunile tehnice descoperite la vehiculele oprite în trafic, polițiștii au aplicat 54 amenzi, iar pentru abaterile comise de bicicliști, căruțași și pietoni 49 de sancțiuni contravenționale.

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 16 permise de conducere, dintre care opt pentru depășirea limitei legale de viteză cu peste 50 de km/h și 2 pentru depășiri neregulamentare.

De asemenea, au fost retrase 27 de certificate de înmatriculare.

La activități au participat și reprezentanți R.A.R.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Anomalie pe sistematizare la intersecția strazilor Mircea cel Bătrân cu Armași

În urma mai multor sesizări, pe parte de sistematizare, din partea cetățenilor din zona Mi…