Acasa Social Acțiune la nivel național pentru prevenirea accidentelor rutiere

Acțiune la nivel național pentru prevenirea accidentelor rutiere

3 min read
0
0
18

Poliția Română a desfășurat o acțiune pentru salvarea de vieți și depistarea celor care nu respectă obligația de a purta centura de siguranță, căștile de protecție sau care nu respectă regulile privind transportul copiilor în autoturisme. Peste 19.000 de persoane care nu purtau centura de siguranță au fost sancționate.

Acțiunea s-a desfășurat simultan în cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, conform Planului de operațiuni al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

În perioada 12-18 septembrie a.c., Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române a organizat, la nivel național, o acțiune pentru salvarea de vieți și depistarea celor care nu respectă obligația de a purta centura de siguranță, căștile de protecție sau care nu respectă regulile privind transportul copiilor în autoturisme.

Acțiunea se înscrie în Calendarul de activități al Organizației Polițiilor Europene (T.I.S.P.O.L.), pentru anul 2016, și s-a desfășurat simultan pe teritoriul tuturor celor 28 de state membre ale Uniunii Europene.

Zilnic, la activități au participat peste 2.000 de polițiști, care au aplicat 19.250 de sancțiuni contravenționale conducătorilor auto sau pasagerilor care nu au respectat obligația de a purta centura de siguranță și au sancționat 152 de abateri pentru nerespectarea obligației conducătorilor auto referitoare la transportul copiilor, în dispozitive de fixare în scaune pentru copii omologate, în timpul circulației pe drumurile publice.

De asemenea, polițiștii au constatat și 120 de abateri privind nerespectarea obligației conducătorului de motocicletă sau moped, ori a persoanelor transportate pe acesta, de a purta cască de protecție omologată, în timpul deplasării pe drumurile publice.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Social

Lasă un răspuns

Check Also

Jandarmeria din Ploiești trimisă la… casat

Potrivit unei note informative a Executivului, privind proiectele de acte normative care a…