Acasa Eveniment Acțiuni ale polițiștilor pentru destructurarea grupărilor de criminalitate organizată

Acțiuni ale polițiștilor pentru destructurarea grupărilor de criminalitate organizată

9 min read
0
0
220

Pe parcursul ultimelor două săptămâni, pentru destructurarea unor grupări de criminalitate organizată, Poliția Română a efectuat 139 de percheziții, în urma cărora au fost ridicate peste 3 kg de cannabis, peste 120 gr de amfetamină, aproape 750 de comprimate de extasy și 97 gr de heroină.

Au fost indisponibilizate sau puse sub sechestru 10 laptop-uri, 10 tablete, peste 85.000 de lei, aproape 20.000 de euro, 1.000 de dolari și un autoturism.

În perioada 27 aprilie – 10 mai a.c., polițiștii din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate au efectuat 39 de acțiuni operative pentru destructurarea grupurilor infracționale specializate în trafic de persoane, criminalitate informatică, trafic și consum ilicit de droguri și spălare de bani.

În cadrul acestor acțiuni, au fost efectuate 139 de percheziții domiciliare, fiind derulate activități investigative pentru probarea activității infracționale a 169 de persoane, dintre care 62 au fost reținute sau arestate, o persoană fiind pusă sub control judiciar.

În urma activităților, au fost ridicate următoarele: 84.560 de lei, 19.340 de euro, 1.000 de dolari, 260 de lire sterline, 70 de franci elvețieni, 13 HDD-uri, 10 laptop-uri, 10 tablete, 76 de medii de stocare, 20 de telefoane mobile, 8 cartele SIM, un card bancar, 2 arme, o armă albă și 637 de pachete de țigări.

De asemenea, au fost descoperite și indisponibilizate 121 gr. de amfetamină, 82 gr. de MDMA, 254 de comprimate MDMA, 749 de comprimate de extasy, 8 gr. de hașiș, 97 gr. de heroină, 40 gr. de cocaină, 3.118 gr. de cannabis, 37 de plante de cannabis, 42 de timbre, 39 gr. de substanțe psihoactive, 10 gr. de ciuperci halucinogene, 3 cântare electronice, 6 grindere și un autoturism.

La acțiuni au participat 366 de polițiști din cadrul structurilor centrale și teritoriale de combatere a criminalității organizate, care au beneficiat de sprijinul celorlalte structuri centrale și teritoriale ale Poliției Române.

Totodată, s-a cooperat cu structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Activitățile desfășurate de polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate au avut loc în cadrul unor dosare penale aflate în instrumentarea D.I.I.C.O.T..

a1

Exemple:

La data de 9 mai a.c., polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, cei ai Inspectoratului de Poliție Județean Prahova și ai Direcției Operațiuni Speciale, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. — Serviciul Teritorial Ploiești, au efectuat 16 percheziții domiciliare în municipiul Ploiești.

Au fost vizați membrii unui grup infracțional organizat, implicat în traficul de substanțe noi cu efecte psihoactive (etnobotanice).

În urma perchezițiilor, polițiștii au descoperit și ridicat diferite cantități de materie vegetală (vrac și ambalate în pliculețe pentru vânzare), cântare electronice, bani (peste 10.000 de lei și 700 de euro), telefoane mobile și aparatură IT. Totodată, la un imobil au fost găsite și ridicate 450 de pachete de țigări de contrabandă.

Polițiștii au pus în aplicare 17 mandate de aducere, iar alte 50 de persoane au fost conduse la audieri.

12 persoane au fost reținute, dintre care 7 au fost arestate preventiv, iar față de 5 a fost dispusă măsura controlului judiciar.

La percheziții au participat și jandarmi.

nei

La data de 3 mai 2017, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Tulcea, ai Direcției Operațiuni Speciale și procurorii D.I.I.C.O.T. — S.T. Tulcea au efectuat o percheziție domiciliară, pe raza municipiului Tulcea, la locuința unei persoane bănuite de pornografie infantilă prin sisteme informatice și șantaj.

Din cercetări a reieșit că, la data de 4 ianuarie a.c., bărbatul, de 30 de ani, utilizator al unui cont de facebook cu date nereale, s-ar fi împrietenit cu o minoră, în vârstă de 13 ani, pe un site de socializare.

În aceeași zi, prin aplicația de socializare, acesta ar fi conversat prin mesaje text cu minora, prin care, pretinzând prin fotografia afișată contului că este o persoană de sex feminin și reprezentant al unei agenții de modeling, ar fi invitat-o să participe la o preselecție de modeling, în sensul de a poza pentru eventuale reclame.

Astfel, ar fi determinat-o să realizeze patru fotografii nud cu zona sânilor și a organului genital pe care i le-ar fi trimis prin aplicație.

Pentru a o încuraja să facă acest lucru, cel în cauză i-ar fi trimis, la rândul său, minorei, două fotografii nud cu zona sânilor și cu organul genital ale unei tinere, pretinzând a fi cu propria persoană.

De asemenea, la data de 4 ianuarie, după ce ar fi obținut primele fotografii, bărbatul i-ar fi cerut minorei o fotografie în oglindă dezbrăcată, iar când aceasta a refuzat, ar fi amenințat-o, prin patru mesaje text, succesive, că va face publice pe rețelele de socializare, primele fotografii.

În urma percheziției efectuate, au fost descoperite și ridicate suporturi de stocare a datelor informatice, în vederea expertizării informatice.

Cel în cauză a fost condus la sediul D.I.I.C.O.T. — B.T. Tulcea, fiind luată măsura reținerii pe o perioadă de 24 ore.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Principesa Sofia va fi prezentă, marţi, la lansarea proiectului de reabilitare a traseelor istorice şi grădinilor Domeniului Regal Peleş

Principesa Sofia va participa, marţi, la Sinaia, la trei evenimente publice cu prilejul la…