Acasa Eveniment Acțiuni ale polițiștilor prahoveni

Acțiuni ale polițiștilor prahoveni

4 min read
0
0
265

Week-end-ul trecut, polițiștii au desfășurat o multitudine de acțiuni și controale, în tot județul Prahova, pe toate liniile de muncă, pentru creșterea gradului de siguranță, prevenirea infracțiunilor, combaterea evaziunii fiscale și un trafic rutier mai sigur.

În trei zile de acțiuni intensificate, dispuse la nivelul Poliției Române, polițiștii au constatat 9 infracțiuni și au aplicat 900 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 360.000 de lei.

În perioada 12-14 mai a.c., peste 100 de polițiști prahoveni s-au aflat zilnic în teren, acționând, în sistem integrat, pe tot teritoriul județului, în toate domeniile din competență.

Polițiștii de ordine publică au desfășurat 11 acțiuni pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale (mai ales în zona discotecilor, barurilor, cluburilor și a altor localuri).

Aceștia au constatat 3 infracțiuni și au aplicat 315 sancțiuni contravenționale, dintre care 79 la Legea nr. 61/1991 privind ordinea și liniștea publică, 72 la Legea nr. 12/1990 pentru protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite și 12 la Legea nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor.

Pentru salvarea de vieți, prevenirea accidentelor de circulație și fluidizarea traficului rutier, polițiștii de la circulație au acționat în permanență pe arterele rutiere ale județului. Au fost constatate 5 infracțiuni rutiere (dintre care 4 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului) și au aplicat 529 de sancțiuni contravenționale (7 pentru alcool, 174 pentru viteză și 41 pietonilor), au reținut 39 de permise de conducere și au retras 4 certificate de înmatriculare.

a1

Polițiștii specializați în arme, explozivi și substanțe periculoase, în urma acțiunilor desfășurate, au aplicat două sancțiuni contravenționale Legea nr. 295/2004 privind regimul armelor și al munițiilor, în valoare de 12.000 de lei. De asemenea, au indisponibilizat 15 arme, anulând posesorilor acestora dreptul de deținere.

Polițiștii de investigații criminale au efectuat 17 verificări la persoane aflate în arest la domiciliu, constatându-se o încălcare a măsurilor dispuse de instanța de judecată.

nei

Polițiștii de investigare a criminalității economice au acționat pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor economico-financiare, constatând o infracțiune prevăzută de codul vamal. De asemenea, au efectuat 4 percheziții și au aplicat 38 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 22.000 de lei.

Totodată, au indisponibilizat bunuri în valoare de peste 350.000 de lei, dintre care aproape 10.500 de litri de băuturi alcoolice.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Prezența mică la vot îi avantajează pe primarii în funcție

Alegerile locale din acest an vor marca cea mai scăzută prezență la vot, crede profesorul …