Acasa Eveniment Activitatea de deszăpezire și combatere a poleiului în municipiul Ploiești

Activitatea de deszăpezire și combatere a poleiului în municipiul Ploiești

7 min read
0
0
162

Primăria Municipiului Ploiești, prin Regia Autonomă de Servicii Publice Ploiești și operatorul de salubritate, a continuat vineri, 6 ianuarie 2016, activitatea de deszăpezire și combatere a poleiului în municipiul Ploiești.

Astfel, operatorul de salubritate acționează în continuare în toate zonele din municipiu, echipajele de intervenție utilizând în acest sens 8 utilaje cu sărăriță și lamă de capacitate mare, 10 utilaje cu sărărițe și lamă de capacitate medie, 6 sărărițe mici cu lamă și 4 sărărițe mici fără lamă, 6 încărcătoare frontale care acționează în cartierele Vest I, Vest II, Ienăchiță Văcărescu, Mitică Apostol, Nord, și alte 9 utilaje cu lamă care sunt implicate în activitățile de deszăpezire.

De menționat faptul că, în intervalul orar 07.00 — 16.30, s-au folosit aproximativ 325 tone de material antiderapant.

Totodată, activitatea de deszăpezire a fost continuată vineri, 6 ianuarie a.c. și la nivelul trecerilor de pietoni, pe carosabil și trotuare, precum și în stațiile destinate mijloacelor de transport în comun.

Totodată, pentru o cât mai bună desfășurarea a activității de deszăpezire, rugăm cetățenii, care înlătură zăpada de pe trotuarele din dreptul locuințelor sau sediile firmelor, să nu o arunce pe carosabil, cu recomandarea ca aceasta să fie depozitată într-un loc accesibil pe trotuare, de unde va fi ridicată de operatorul de salubritate.

Poliția Română vă recomandă să nu plecați la drum pe tronsoanele anunțate ca fiind închise!

Meteorologii au emis noi avertizări de COD GALBEN și COD PORTOCALIU, fiind anunțate ninsori însemnate cantitativ, precum și viscol puternic.

Astfel, în interval 6 ianuarie, ora 13.00 — 6 ianuarie, ora 23.00, Administrația Națională de Meteorologie (http://www.meteoromania.ro/anm2/avertizari/) anunță Cod Galben de ninsori însemnate cantitativ și local viscolite. Va continua să ningă în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova, precum și în zona Carpaților de Curbură, local ninsorile vor fi însemnate cantitativ și se va mai depune strat de zăpadă.

Va fi viscol în Dobrogea, estul Munteniei, extremitatea de sud-vest a Olteniei și în cea mai mare parte a Moldovei, unde vântul va avea intensificări cu viteze de 50…70 km/h. În Carpații de Curbură și zona înaltă din Carpații Meridionali rafalele vor depăși 80…90 km/h, iar zăpada va fi spulberată și troienită.

De asemenea, în perioada 6 ianuarie, ora 23.00 — 7 ianuarie, ora 10.00, meteorologii anunță Cod Galben, fiind vizate intensificări ale vântului, zăpadă spulberată și troienită.

În intervalul menționat, în Dobrogea, Bărăgan și Moldova va ninge în general slab cantitativ, dar vântul va continua să prezinte intensificări cu viteze de 50…60 km/h și pe arii restrânse 70 km/h, temporar spulberând și troienind zăpada. Unele intensificări ale vântului vor fi mai fi în sud-vestul Olteniei, spulberând trecător zăpada depusă anterior.

Totodată, în Moldova, Dobrogea și Bărăgan, sâmbătă și duminică (7 și 8 ianuarie a.c.) vor fi intervale de timp în care va mai ninge, iar vântul va avea intensificări, spulberând și troienind zăpada.

Meteorologii anunță și Cod Portocaliu de viscol puternic în cursul zilei de astăzi (6 ianuarie a.c.) și la începutul nopții de vineri spre sâmbătă (6/7 ianuarie a.c.), între orele 13.00 — 23.00. În Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța, Tulcea, Galați și Vrancea, viscolul va continua să fie puternic, rafalele vântului vor atinge și temporar vor depăși 70…85 km/h, reducând vizibilitatea sub 50 m și troienind zăpada.

Poliția Română recomandă adoptarea unei conduite preventive în trafic și respectarea indicațiilor polițiștilor aflați în trafic.

Înainte de a pleca la drum, informați-vă temeinic despre condițiile meteo și starea drumurilor și echipați-vă corespunzător autovehiculul pentru circulația în condiții de iarnă(anvelope specifice sezonului, lanțuri antiderapante, lopată, săculeț cu nisip, rezervă de combustibil etc). Este bine ca din autoturism să nu lipsească hainele groase, pături, alimente, apă potabilă și cel puțin un telefon mobil cu încărcător la priza auto.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

La școală, din 14 septembrie, trei scenarii: verde, galben și roșu

Școala începe pe 14 septembrie, iar elevii vor merge la ore numai cu mască. Unde va fi pos…