Acasa Justiție Adina Florea şi Mihaiela Iorga Moraru pe primele locuri la concursul pentru Secţia de investigare a magistraţilor

Adina Florea şi Mihaiela Iorga Moraru pe primele locuri la concursul pentru Secţia de investigare a magistraţilor

3 min read
0
0
140

Procurorul Adina Florea a ocupat primul loc la concursul organizat de Consiliul Superior al Magistraturii pentru ocuparea unor posturi de procurori cu funcţii de execuţie în cadrul Secţiei de investigare a magistraţilor.
Potrivit datelor afişate de CSM, Adina Florea a luat notă maximă la interviu.
Locul doi la concurs a fost ocupat de Mihaiela Iorga Moraru.
CSM a mai admis alţi trei procurori la Secţia de investigare a magistraţilor: Sorin Eugen Iaşinovschi, Zaragina Puiu şi Nicolae Marin.
Adina Florea a fost propusă de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, la şefia DNA, însă nominalizarea a fost respinsă de preşedintele Klaus Iohannis.
În prezent, ea se ocupă de ancheta în dosarul în care fosta şefă a DNA Laura Kovesi are calitatea de suspect pentru abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.
De asemenea, Adina Florea conduce ancheta în care sunt cercetaţi fostul procuror Mircea Negulescu şi fostul şef al DNA Ploieşti, Lucian Onea.
Mihaiela Iorga Moraru a activat la DNA şi a avut un conflict cu Laura Kovesi. Ea a fost suspendată din funcţie de CSM, în februarie 2018, după ce a fost trimisă în judecată într-un dosar în care era acuzată de favorizarea făptuitorului şi fals intelectual. Acuzaţiile se refereau la ajutorul pe care Mihaiela Iorga Moraru i l-ar fi dat omului de afaceri Florian Walter în momentul în care acesta era urmărit internaţional.
Ulterior, pe 18 iunie 2018, Instanţa supremă a declarat nul rechizitoriul prin care Mihaiela Iorga Moraru a fost trimisă în judecată, iar CSM a anulat suspendarea acesteia din funcţie.
Mihaiela Moraru Iorga a acţionat-o în judecată pe Laura Codruţa Kovesi, căreia îi cere despăgubiri de 10.000 de euro pentru perioada de după revocarea din DNA.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Autostrada Comarnic-Braşov va avea finanțare europeană

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, dă asigurări că autostrada Comarnic-Braşov va fi c…