Acasa Eveniment Aflat în timpul liber, un pompier prahovean a salvat viața unui biciclist

Aflat în timpul liber, un pompier prahovean a salvat viața unui biciclist

5 min read
0
0
143

Un accident bizar a avut loc pe DJ 218, la Vâlcănești, unde doi biciclişti s-au ciocnit frontal, unul dintre ei fiind rănit grav. 

Un bărbat de 31 de ani care se deplasa pe bicicletă pe DJ 218, pe direcția Cosminele către centrul localității Vâlcănești, pe contrasens, ajungând la intersecția cu un drum lateral, a intrat în coliziune cu un alt tânăr care circula tot pe bicicletă.

Bărbatul care circula pe contrasens a căzut pe asfalt și a fost grav rănit, intrând în stop cardio-respirator.

Intervenția medicilor de pe ambulanță putea să aibă loc mult prea târziu pentru el. Numai Dumnezeu a  făcut ca, la 50 de metri de el, să fie doi îngeri păzitori,  plutonierul Constantin Popa, pompier-paramaedic, încadrat pe ambulanța SMURD din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Ploiești, și fratele său.

Aceștia au acționat rapid, având la îndemână și o trusă de prim ajutor.  Constantin a procedat, de îndată, la efectuarea manevrelor de resuscitare timp de aproximativ 20 de minute până la sosirea echipajului SMURD.

Acesta a reușit să îl țină în viață pe biciclist și a făcut diferența între viață și moarte!

Comunicat ISU PRAHOVA: Viata unui pompier nu se rezuma doar la activitățile pe care le desfășoară la locul de munca. Oricand pot aparea situații neprevăzute, dar care conturează un tablou greu de imaginat, iar atunci cand esti salvator prin vocație nu poti sta deoparte nici in timpul liber.

Colegul nostru, plt. Popa Constantin se afla împreună cu fratele său, maistru militar la USISU Ciolpani, in timpul liber, in apropierea locuinței.
Cei doi au asistat la producerea unui accident grav între doi biciclisti, în urma impactului fiind răniți, unul dintre aceștia intrând în stop cardio-respirator.
Cei doi pompieri aflați la aproximativ 50 m fata de locul evenimentului au acționat rapid, având la indemana si o trusă de prim ajutor. Salvatorul a procedat, de îndată, la efectuarea manevrelor de resuscitare timp de aproximativ 20 de minute până la sosirea echipajului SMURD.

Constantin este pompier- paramedic, fiind încadrat pe ambulanța SMURD din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Ploiesti.
Desi este foarte tanar, este un profesionist desăvârșit, cu o experiență de 7 ani, dar în primul rând un om un suflet mare.

Dragostea față de semeni și dorința puternică de a-i salva ori de câte ori este nevoie, sunt trăsături care fac parte din caracterul salvatorului. Atunci când vine vorba de salvarea vieților oamenești fiecare minut contează, iar ajutorul acordat poate face diferența.

Pentru profesionalismul și modul exemplar în care a acționat, conducerea instituției îl felicită pentru spiritul civic de care a dat dovadă.

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, pantofi şi în aer liber
Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Primarul comunei Valea Călugărească a decedat azi-noapte

Primarul comunei Valea Călugărească, Vasilică Neacșu, a decedat în noaptea de duminică spr…