Acasa Justiție Agent de poliție reținut în urma perchezițiilor, în dosarul de corupție privind infracțiuni la regimul silvic

Agent de poliție reținut în urma perchezițiilor, în dosarul de corupție privind infracțiuni la regimul silvic

3 min read
0
0
49

Un agent de poliție a fost reținut, joi, pentru luare de mită, abuz în serviciu, favorizarea infractorului, complicitate la furt de arbori și două infracțiuni de braconaj, după finalizarea perchezițiilor din județul Vâlcea.

Potrivit Direcției Generale Anticorupție, se continuă audierile la Parchet, în cauză fiind suspecți șapte agenți de poliție de la posturile de poliție Diculești și Valea Mare.

Ofițeri de poliție judiciară au efectuat, joi, 18 percheziții domiciliare pe raza județului Vâlcea, dintre care trei la instituții publice, iar 15 la locuințe ale unor persoane fizice.

„În dimineața zilei de 19 octombrie, ofițeri de poliție judiciară din cadrul a nouă servicii județene anticorupție ale Direcției Generale Anticorupție (Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Olt, Dolj, Gorj, Mehedinți, Prahova și Brașov) și Structura centrală, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, efectuează 18 percheziții domiciliare pe raza județului Vâlcea, din care trei la instituții publice, iar 15 la locuințe ale unor persoane fizice”, informează un comunicat al DGA transmis joi.

Activitățile procedurale sunt realizate într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor fapte de corupție, infracțiuni de serviciu, dar și infracțiuni prevăzute de Codul silvic.

„Simultan cu activitățile de percheziție domiciliară au loc audieri de persoane la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea și se efectuează verificări și ridicări de înscrisuri de la instituții publice din județul Vâlcea de către lucrătorii DGA”, se arată în comunicat.

Acțiunea beneficiază de sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Vâlcea, Direcției de Operațiuni Speciale și Gărzii Forestiere Vâlcea.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Anomalie pe sistematizare la intersecția strazilor Mircea cel Bătrân cu Armași

În urma mai multor sesizări, pe parte de sistematizare, din partea cetățenilor din zona Mi…