Acasa Eveniment Alt incendiu la Ploiești! Un depozit de materiale textile în flăcări. Comitetul Local pentru Situaţii de Urgență al municipiului Ploieşti s-a întrunit astăzi

Alt incendiu la Ploiești! Un depozit de materiale textile în flăcări. Comitetul Local pentru Situaţii de Urgență al municipiului Ploieşti s-a întrunit astăzi

5 min read
0
0
207

Un incendiu a izbucnit, luni dimineaţă, la un depozit de materiale textile din municipiul Ploieşti, pompierii intervenind cu şase autospeciale pentru stingerea focului a cărui cauză nu a fost stabilită. O persoană a făcut atac de panică.

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova intervin, luni dimineaţă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de materiale textile situat pe Strada Laboratorului.

Purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloae, a declarat că focul a cuprins o suprafaţă de aproximativ o sută de metri pătraţi, fără a exista pericol de extindere.

Şase echipaje de stingere au fost trimise la faţa locului, cauza incendiului nu se cunoaşte, la ora transmiterii acestei ştiri. Nimeni nu a fost rănit, dar în zonă se produc degajări mari de fum, a precisat sursa citată. O persoană aflată în zona incendiului a suferit un atac de panică.

După cum v-am informat, pompierii continuă să acţioneze pentru stingerea unui alt incendiu în urma căruia aerul din Ploieşti a fost grav poluat. Nouă echipaje și 47 de pompieri acţionează în continuare pentru lichidarea focului care a izbucnit, duminică, în jurul orei 16.00, şi a cuprins, pe o suprafaţă de 8.000 de metri pătraţi, un depozit de mase plastice de la periferia oraşului. Autorităţile au stabilit că au ars 5.000 de tone de plastic, cu dejagare foarte mare de fum, însă nu ştiu ce anume se află în incinta unei hale care a fost cuprinsă de flăcări, întrucât nu se poate intra existând riscul ca hala să se prăbuşească.

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenta al municipiului Ploieşti s-a întrunit, astăzi, într-o şedinţă extraordinară pentru a se analiza situaţia creată în urma incendiului izbucnit duminică, 11 noiembrie 2018, la depozitul de mase plastice, situat în Strada Mimiului.
La şedinţă au participat conducerea municipalităţii ploieştene, reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (I.S.U.) „Şerban Cantacuzino” Prahova, Poliţiei Municipiului Ploieşti, Gărzii de Mediu Prahova, ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului (A.P.M.) Prahova, precum şi alţi factori de decizie locali.
În cadrul discuţiilor, s-a analizat stadiul intervenţiei în vederea lichidării complete a incendiului şi preîntâmpinării reizbucnirii unui nou focar, precum şi modalitatea de sprijin, temporar, cu utilaje din dotarea municipalităţii, a I.S.U. Prahova, în vederea derulării, în condiţii optime, a activaţilor de intervenţie. Ulterior, cauzele incendiului vor fi stabilite prin colaborarea instituţiilor abilitate în acest sens.
Până în prezent, din măsurătorile instantanee efectuate de reprezentanţii A.P.M. Prahova si Gărzii de Mediu Prahova reiese că nu au fost depăşite valorile critice de poluare, care ar putea pune în pericol sănătatea populaţiei.
Calitatea aerului în municipiul Ploieşti este monitorizată în continuare, urmând ca, astăzi, să se comunice, de către instituţiile competente, rezultatele finale şi concluziile măsurătorilor efectuate.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Anomalie pe sistematizare la intersecția strazilor Mircea cel Bătrân cu Armași

În urma mai multor sesizări, pe parte de sistematizare, din partea cetățenilor din zona Mi…