Acasa Social Alte trei decese, unul în Prahova, cauzate de gripă au fost confirmate

Alte trei decese, unul în Prahova, cauzate de gripă au fost confirmate

4 min read
0
0
129

Alte trei decese cauzate de gripă au fost confirmate, fiind vorba despre trei femei cu afecţiuni medicale preexistente. Astfel, numărul total al persoanelor care au murit în acest sezon din cauza gripei a ajuns la 23, anunţă Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Potrivit CNSCBT, o femeie în vârstă de 43 de ani, din judeţul Prahova, confirmată cu virus gripal tip A, subtip H1 pdm09, având condiţii medicale preexistente şi cu antecedente vaccinale necunoscute, a murit sâmbătă.

De asemenea, o femeie de 76 de ani din Bucureşti, confirmată cu virus gripal tip A, nesubtipat, având condiţii medicale preexistente, dar nevaccinată anti-gripal, a murit vineri, iar o altă femeie, în vârstă de 51 de ani, din judeţul Gorj, confirmată cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, având condiţii medicale preexistente, dar nevaccinată anti-gripal, a murit sâmbătă.

Astfel, numărul deceselor cauzate de gripă în acest sezon ajunge la 23.

Ministrul Sănătăţii Sorina Pintea declara, după ce a fost înregistrat al 20-lea deces din cauza gripei, că suntem în pragul unei epidemii de gripă, nu avem încă epidemie şi că sunt regiuni ale ţării prin care virusul circulă mai intens, printre acestea fiind Bucureştiul, Constanţa şi zona de vest.

„Suntem în pragul unei epidemiil de gripă, nu avem, încă, o epidemie de gripă”, a declarat ministrul la Digi 24, după ce încă o pesoană a murit din cauza gripei, numărul victimelor ajungând la 20.
Ministrul a explicat că, în afară de vaccinare, avem de respectat măsuri igienico-sanitare, că trebuie evitate aglomeraţiile, părinţii să ţină acasă copiii bolnavi, vizitele în spitale să fie restricţionate, iar în şcoli să fie făcut un triaj epidemiologic.
Sorina Pintea a afirmat că există zone în care virusul circulă mai intens, acestea fiind Bucureşti, Constanţa şi zona de vest a ţării.
Întrebată dacă şcolile vor fi închise, în cazul în care este declarată epidemie de gripă, Pintea a declarat: „Putem vorbi şi despre asta, dar doar în zonele în care circulaţia este mai intensă. Până atunci, putem să fim mai precauţi”.
În ceea ce priveşte dozele de vaccin antigripal, ministrul Sănătăţii a precizat că a cerut Direcţiilor de Sănătate Publică să transmită date privind un necesar suplimentar de vaccin.
Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Social

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

În Prahova, activitatea didactică a fost reluată în 257 de unităţi şcolare şi structuri

Prefectul judeţului Prahova, CRISTIAN IONESCU, şi inspectorul şcolar general al Inspectora…