Acasa Opinii Ana Birchall – o piesă grea

Ana Birchall – o piesă grea

8 min read
0
0
281

Știrea politică dâmbovițeană a zilei este, în opinia mea, iminenta înscriere, anunțată de comisarul.ro, a fostului ministru pesedist al justiției, Ana Birchall, în Partidul Național Liberal.  Adică în partidul care anunța hotărât cu numai câteva luni înainte că nu va primi în rândurile sale pesediști. De ce promiteau liberalii așa ceva? Pentru că în acele momente lumea era atât de sătulă de PSD încât nu era necesar să faci alte promisiuni. Era de ajuns să spui că urmează depesedizarea, că românii se înghesuiau să te voteze cu mic, cu mare.

Alegerile au trecut, PNL a câștigat și, ce să vezi, chestiunea depesedizării a început să fie nuanțată. La nivel central și, mai cu seamă în teritoriu, pesedeii sunt admiși în rândurile liberalilor. S-a început cu cei câțiva deputați și senatori ai PSD care au votat învestirea Guvernului Orban. Prin acest gest, ne spun acum liberalii, aceștia s-au dovedit a fi democrați, europeni, bla bla. Faptul că numai cu puțină vreme în urmă acești oameni susțineau monstruoasele principii ale lui Dragnea cu statul paralel și vânzarea țării către Soros nu mai are nicio importanță. Acum ei sunt buni pentru primit în PNL.

Au urmat o sumedenie de parlamentari de la Pro România, de genul lui Daniel Constantin, traseist prin excelență – a debutat în politică alături de PC-ul lui Dan Voiculescu, a sărit în barca ALDE a lui Tăriceanu, s-a rostogolit la PPR – ul lui Ponta iar acum e membru de vază al PNL.

În județe, cârdășia continuă pe față, fără să-i mai pese cuiva de promisiunile făcute. Și iată, azi 28.01.2020, Ana Birchall a fost primită în PNL. În jurul acestei femei a circulat multă vreme o poveste urâtă cu caracter sexual, pe care nu vreau s-o mai reamintesc. Prin 2009 a apărut un filmuleț de 19 secunde în care s-ar părea că Birchall îi oferă lui Geoană un teanc de bani ca să fie pusă pe lista pentru parlament. Domnia-sa a fost consilier al lui Mircea Geoană pe vremea când acesta era Ministrul Afacerilor Externe, câțiva ani mai târziu a devenit consilier al primului-ministru Victor Ponta, a fost ministru în guvernele Grindeanu, Tudose și Dăncilă. Toate astea o recomandă ca pe o pesedistă trup și suflet, o piesă grea a social-democrației românești. Iar acum, iată ea s-a transformat într-o penelistă fruntașă.

Astfel de mutări îi împing pe români către convingerea că toate partidele sunt una și aceeași cloacă de interese, împărțită pe divizii: divizia PSD, divizia PNL, divizia UDMR și tot așa. Pe bună dreptate: ce încredere poți să mai ai în ce promite un partid în preajma scrutinului, când vezi că indiferent de nume, prima mișcare pe care o face după câștigarea alegerilor este să scuipe pe ceea ce a promis? Cum poți să mai iei în serios un individ ca Orban, care declară ritos că PNL este altfel, un partid reformat etc, iar tu vezi cu ochii tăi că la vârf au năpădit aceiași oameni și, mai mult, oamenii PSD sunt făcuți liberali și unși în funcții importante? Sigur că nu poți crede nimic din ceea ce cu nerușinare încearcă partidele să te convingă.

Și totuși, nu ai ce face și te duci să votezi. Din păcate, nu ai niciun criteriu solid de diferențiere. Cu toții promit cam aceleași lucruri și după ce câștigă fac exact ceea ce știu mai bine: dau la spate tot ce-au promis și se pun pe aceleași matrapazlâcuri și blestemății cu care ne-au obișnuit din 1990 încoace.

Cât despre Birchall, piesa grea pesedistă devenită piesă grea liberală, ce poți să mai zici… Probabil că în cazul ei e vorba de interese americane. Fostul ei șef, Geoană, este acum numărul 2 în NATO. Cine poate ști ce lobby s-a făcut pentru el, pe ce canale au fost influențate deciziile… Nu vom afla, poate, niciodată ce încrengătură a funcționat în jurul acestor oameni atât de mult susținuți pe față de americani: Corina Crețu, Mircea Geoană, Ana Birchall, Mugur Isărescu, George Maior…

Raul Sebastian Baz

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Opinii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Alexandru Rafila comentează cele mai răspândite mituri despre coronavirus

Profesorul Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a comentat v…