Acasa Cultură Analia Selis prezintă Tango Simfonic. Ediţia a II-a: Milonga de mis amores

Analia Selis prezintă Tango Simfonic. Ediţia a II-a: Milonga de mis amores

10 min read
0
0
232

Analia Selis invită publicul la cea de-a doua ediţie a proiectului Tango Simfonic, care poartă titlul Milonga de mis amores. Prima editie a proiectului, lansat în anul 2015, s-a desfăşurat până în 2018, toate concertele fiind sold out, bucurându-se aşadar de un real succes pe scenele din România şi în mediul internaţional. Analia revine cu o abordare autentică a tangoului, valsurilor şi milonga argentiene – aranjamentele fiind realizate pentru orchestră de cameră şi voce. Tango Simfonic II va include şi tangouri celebre româneşti.
Lansarea oficială va avea loc la Ploieşti – joi, 15 noiembrie 2018, ora 19:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, biletele fiind disponibile la casa de bilete a Filarmonicii din Ploieşti, la Agenţia Teatrală şi pe site-ul www.filarmonicaploiesti.ro.
Concertul se va desfăşura sub bagheta dirijorului Jozsef Horvath, împreună cu Orchestra Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploieşti, avându-l ca solist invitat pe celebrul bandoneonist Omar Massa.
Autenticitatea proiectului „Tango Simfonic II. Milonga de mis amores” se datorează într-o mare măsură talentatului compozitor şi pianist Julian Caeiro, care a scris orchestraţiile muzicale, acesta fiind o personalitate artistică impresionantă care colaborează cu cei mai cunoscuţi muzicieni de tango din toată lumea.
Repertoriul Tango Simfonic II va include creaţiile unor compozitori de tango celebri, precum Anibal Troilo, Mariano Mores, Sebastian Piana, Astor Piazzolla şi Carlos Gardel, dar concertul va aduce pe scenă şi tangoul interbelic românesc.
„Tango Simfonic este un proiect care mi-a îmbogăţit viaţa profesională. Am crezut în acest proiect încă de la început, prima ediţie continuând să fie prezentă timp de trei ani pe scene din ţară şi din străinătate, cu biletele sold out. Acest proiect m-a pus în legatură cu sute de muzicieni, împărţind cu ei iubirea pentru acest stil de muzică; mi-a permis să cunosc ce se întâmplă pe scena muzicii clasice, iar vocea mea a fost într-o sinergie perfectă cu instrumentele clasice. Aprecierea de care s-a bucurat prima ediţie m-a încurajat să o creez şi pe următoarea, cu un repertoriu nou, publicul şi orchesterele din oraşele în care am cântat deja aşteptând de la mine o nouă interpretare a tangoului argentinian în acorduri de muzică clasică. Sunt încântată să continui colaborarea cu Omar Massa, bandoneonul fiind instrumentul caracteristic tangoului argentinian, iar Omar – unul dintre cei mai apreciaţi bandoneonişti din generaţia sa, la nivel mondial. Pe de altă parte, cu dirijorul JOZSEF HORVATH am cântat cel mai mult, mă cunoaşte foarte bine şi rimăm în privinţa întâlnirii tangoului cu muzica clasică, astfel că vom continua să colaborăm. Ce poate fi mai îmbucurător pentru un artist?”, a declarat Analia Selis.
Concertele Tango Simfonic II vor continua în prima jumătate a anului 2019 cu următorul program:
30 şi 31 ianuarie 2019, ora 19:00 – Târgu Mureş, Palatul Culturii;
27 şi 28 februarie 2019, ora 19:00 – Oradea, Sala Filarmonicii;
4 şi 6 martie 2019, ora 19:00 – Cluj-Napoca, Sala Auditorium Maximum;
20 martie 2019, ora 19:00 – Bucureşti, Sala Radio;
21 martie 2019, ora 19:00 – Piteşti, Sala Filarmonicii;
13 septembrie 2019, ora 19:00 – Timişoara, Sala Capitol.
În fiecare dintre aceste oraşe, Analia Selis şi Omar Massa vor colabora cu orchestrele filarmonice locale şi dirijorii acestora.
Alte concerte vor fi stabilite în cursul anului 2019 şi vor fi comunicate ulterior.

ANALIA SELIS este originară din Tucuman, Argentina, obţinând în 1998 „Diploma de educatoare de muzica” la „Universitate de Muzica” din San Miguel de Tucuman (Argentina), iar în 2002 „Diploma in Vocal Performance” la „Longy School of Music” (Boston, USA). În 2004 a câştigat locul al treilea la Festivalul Internaţional Cerbul de Aur, unde a reprezentat Argentina.
În anul 2009, Analia a fost invitată pentru a doua oară să cânte în Piaţa Festivalului George Enescu, alături de chitaristul Julio Santillan (Argentina), violoncelistul Răzvan Suma şi actriţa Mihaela Teleoacă. Au urmat o serie de concerte în această formulă artistică şi albumul „Un instante”, lansat în 2011.
În 2014 a debutat în arta tangoului în turneul naţional „Vă place tango?” împreună cu violoncelistul Răzvan Suma şi chitaristul argentinian Julio Santillan. Datorită succesului obţinut, turneul s-a bucurat de o a doua ediţie în anul 2015.
În 2016 devine membru al ansamblului „ArgEnTango”, alături de patru mari muzicieni (Răzvan Suma – violoncel, Rafael Butaru – vioară, Mariano Castro – pian şi Omar Massa – bandoneon). Împreună cu ArgEnTango, Analia a realizat în doar doi ani patru turnee natĚŚionale, zeci de concerte sĚŚi două CD-uri înregistrate în concerte live.
www.analiaselis.com

Ambasador al muzicii lui Piazzolla pe marile scene ale lumii, alături de artişti precum Placido Domingo, OMAR MASSA este prezent permanent pe scene ale marilor orchestre din America, Europa şi Asia. Omar este component şi fondator al cvartetului de bandoneoane Quatrotango şi este invitat frecvent pentru a susţine masterclassuri în întreaga lume. Vine în România special pentru acest proiect.
www.omarmassa.com

Născut la Cluj, în 1975, JOZSEF HORVATH a început să studieze pianul şi vioara la vârsta de şase ani. A absolvit Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, studiind canto cu un profesor particular.
În perioada 2004-2006 a studiat sub îndrumarea mai multor dirijori de orchestre simfonice din Ungaria, Spania, Germania şi Polonia, iar în noiembrie 2006 a fost numit dirijorul Operei Naţionale din Cluj-Napoca. De-a lungul timpului a dirijat mai multe orchestre de operă, simfonice şi de cameră din ţară şi străinătate.
www.horvath.ro

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Cultură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Alexandru Rafila comentează cele mai răspândite mituri despre coronavirus

Profesorul Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a comentat v…