Acasa Eveniment Anul trecut, 34 de copii au fost omorâţi de părinţi, iar 44 au fost violaţi

Anul trecut, 34 de copii au fost omorâţi de părinţi, iar 44 au fost violaţi

2 min read
0
0
132

În România, violenţa în familie a ajuns la cote alarmante în ultimii 10 ani. Numărul inculpaţilor trimişi în judecată pentru că şi-au agresat sau omorât membri ai familiei a crescut cu peste trei sute la sută. Numai anul trecut, 34 de copii au fost omorâţi de părinţi, iar 44 au fost violaţi, conform datelor din bilanţul Ministerului Public.

Spre exemplu, o fetiţă de numai 3 ani, din comuna Parincea, judeţul Bacău, a fost omorâtă în bătaie de unchiul ei. Bărbatul o avea în grijă, după ce părinţii plecaseră la muncă, în străinătate. Crima s-a petrecut în urmă cu trei săptămâni. La scena de coşmar au asistat şi cei trei copii minori ai agresorului.

Criminalul s-a predat singur la Poliţie şi a recunoscut că şi-a ucis nepoata. Poliţiştii au găsit cadavrul copilei ascuns într-un geamantan, acasă la agresor.

În 16 februarie, o femeie de 30 de ani, din Buhuşi, a fost desfigurată de soţul ei, care a bătut-o într-un bar şi apoi i-a dat foc. Totul s-a petrecut în faţa copiilor minori.

Sunt doar două dintre sutele de cazuri de violenţă în familie care au loc an de an în România. Datele procurorilor arată că, între 2007 şi 2016, numărul infracţiunilor de acest fel a crescut cu 27%.

Şi numărul celor trimiși în judecată pentru violență în familie a crescut cu aproximativ 336%, în ultimii 9 ani.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Poliţiştii vor fi dotați cu mijloace de înregistrare audio-video

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a afirmat, vineri, că se doreşte ca în scurt ti…