Acasa Social APEL UMANITAR: Adrian, un copil de numai 4 ani, are nevoie de ajutor pentru operaţie şi tratament în Germania

APEL UMANITAR: Adrian, un copil de numai 4 ani, are nevoie de ajutor pentru operaţie şi tratament în Germania

8 min read
0
0
642

Teodor-Adrian, în vârstă de doar 4 ani, a fost diagnosticat cu hipoacuzie neurosenzorială bilaterală profundă şi are nevoie de operaţie şi tratament de urgenţă. Lupta abia acum începe, tratamentul este unul de durată, iar familia lui Adi are nevoie de sprijin financiar pentru a putea acoperi costurile operaţiei şi tratamentului ulterior.

Copilul a fost diagnosticat cu „hipoacuzie neurosenzorială profundă” de la frageda vârstă de… 3 luni. De atunci părinţii săi duc o luptă continuă contratimp, micuţul fiind dus la mai mulţi doctori şi la o clinică privată în Germania.
Deoarece în România nu este posibilă o astfel de intervenţie chirurgicală, micuţul având o malformaţie la cohlee, malformaţie care are nevoie de o mare atenție în sala de operație și un aparat special, acesta a fost trimis într-o clinică specializată în Germania, acolo unde operaţia şi costurile aferente ajung la aproximativ 29.000 de euro.
Venitul familiei este aproximativ 1.000 euro, din care familia trebuie să plătească facturile, tratamentul pentru Adi, cele necesare fetiței mai mari (elevă în clasa a 4-a), dar şi hrana zilnică.
Maria (mama băieţelului) a trimis presei un apel disperat:
„Visul nostru a devenit realitate, acum trei ani și opt luni, când pe lume a venit băiețelul nostru, Teodor-Adrian, a doua minune din familia noastră. Totul a fost frumos până în ziua când am aflat că Adi, așa cum îi spunem, nu aude glasul meu”, este începutul unei povești de coșmar relatată de Maria Călin, mama piticului special din Ploiești.
Adi avea trei luni pe atunci. Alarmați că nu reacționa la voci, zgomote, muzică, soții Călin au mers de urgență la medic. Confirmarea scenariului groaznic la care se gândiseră deja avea să le vină pe loc.

De atunci, au urmat controale peste controale, întrebări, încercări de a găsi soluții pentru ca băiețelul lor să se bucure de toate simțurile și de o copilărie frumoasă și normală.
„Teodor Adrian este diagnosticat cu hipoacuzie neurosenzoriala bilaterală profundă. După ce ni s-a spus acest lucru, am avut speranța că se poate opera în România și va putea fi un copil normal, dar a venit a doua veste proastă pentru noi. Micuțul nostru are o malformaţie la cohlee care necesită o mare atenție în sala de operație și un aparat special, unul pe care nu-l avem în România. Șansa ca Adi să poată auzi cu o ureche a venit de la o clinică din Germania”.
„Ar fi trebuit să-l duc la un centru din Buzău, să-l las o perioadă acolo și n-am putut face asta. Este prea mic. El depinde de noi. Încă poartă pampers, încă suntem la etapa cu laptele. La el, toate etapele au o altă evoluție “, a completat mama băieţelului.
Refuzat la grădiniţă
Conform mamei, Adrian a fost refuzat la grădiniţă” din cauza faptul că este un copil cu nevoi speciale, iar atenția pe care o necesită este una aparte față de a celorlalți micuți.”
Izolat este și la joacă pentru că el nu-i înțelege pe copiii de vârsta lui, iar cei din urmă nu înțeleg de ce Adi nu comunică cu ei. Mihaela, sora lui mai mare, este principalul partener de joacă. I-a înțeles de mult timp situația și l-a luat sub aripioarele ei protectoare. Așa cum a știut ea mai bine…

„Însă sunt momente când obosește și ea, când ar vrea să-i acordăm mai multă atenție, când ne reproșează că Adi este în prim-plan. Dar îi explicăm tot timpul și înțelege care-i situația”, a mai spus mama.

Un implant cohlear este un dispozitiv medical care înlocuieşte funcţia urechii interne afectate. Spre deosebire de protezele auditive, care fac sunetul mai puternic, implantul cohlear lucrează în locul părţii afectate a urechii interne (cohlee) pentru a oferi semnale sonore către creier.


Cei care doresc să-i dea şansă la o viaţă normală micuţului Adrian Călin şi să-l ajute să audă pot dona în conturile bancare (vezi foto) sau pot lua legătura cu familia la numărul de telefon: telefon – 0763104631.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Social

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Elena Udrea, condamnată la 8 ani închisoare cu executare

Fostul ministru Elena Udrea a fost condamnată, marţi, de Curtea de Apel Bucureşti la 8 ani…