Acasa Eveniment Asistentă medicală din Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Ploiesti, confirmată ca fiind infectată cu COVID -19

Asistentă medicală din Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Ploiesti, confirmată ca fiind infectată cu COVID -19

2 min read
0
0
497

O asistentă medicală din Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean Ploiești a fost confirmată ca fiind infectată cu COVID -19. Aceasta  a fost internată, azi noapte, la Secția de boli infecțioase (Movila) din cadrul Spitalului Județean.

Astăzi, reprezentații Direcției de Sănătate Publică au ajuns la UPU, unde prelevează probele pentru testarea tuturor celor 45 de persoane care au fost de gardă, în cursul nopții trecute, dar și pacienții contactați direct ai asistentei medicale.

Testele prelevate nu vor mai fi transmise la laboratoarele din București, ci vor fi prelucrate pe aparatul PCR aflat în dotarea Spitalului Județean, iar in cursul zilei de astăzi se vor afla rezultatele. Până la aflarea rezultatelor, toate persoanele testate vor rămâne izolate.

Toate spitalele din România, în special marile unități medicale județene, sunt în această perioadă sub tensiune. Temerile legate de răspândirea noului coronavirus au pătruns atât în rândul pacienților, cât și în cel al cadrelor medicale, având în vedere că în multe dintre spitalele din întreaga țară medici și asistente medicale s-au infectat cu Covid 19.

Până acum, în Prahova, 10 cadre medicale sunt infectate cu noul coronavirus: 9 angajați ai Spitalului Privat SanConfind de la Poiana Câmpina și un medic urolog de la Spitalul Câmpina.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Dosarul de corupţie al Andreei Cosma, revine la Curtea de Apel Ploieşti

Dosarul în care fosta deputată PSD, Andreea Cosma, fiica fostului preşedinte al Consiliulu…