Acasa Economic Asociaţia Antreprenorilor de Construcţii a depus amendamente la ordonaţa de urgenţă 114

Asociaţia Antreprenorilor de Construcţii a depus amendamente la ordonaţa de urgenţă 114

2 min read
0
0
102

Reprezentanţii Asociaţiei Antreprenorilor de Construcţii au depus amendamente la ordonaţa de urgenţă 114, care urmează să intre, săptămâna viitoare, în dezbaterea Camerei Deputaţilor.

Ei consideră că actul normativ are prevederi bune pentru sectorul construcţiilor, dar sunt şi măsuri, care, în opinia lor, ar trebui modificate – apreciază preşedintele asociaţiei, Laurenţiu Plosceanu: „Obligativitatea de a mări salariile, şi minime şi celelalte salarii din grilă, este pentru toate societăţile de construcţii din codurile /…/ prezentate în ordonanţă, dar de facilităţile fiscale beneficiază doar cele care realizează un prag de minim 80% venituri din activitatea de construcţii. Or, treaba aceasta este, din perspectiva noastră, discriminatorie, pentru că sunt companii care realizează şi praguri inferioare şi acestea nu vor putea beneficia de facilităţi, deşi sunt obligate să majoreze nivelurile de salarizare. Din perspectiva noastră este necesar ca în textul ordonanţei să apară un articol care să stipuleze obligativitatea beneficiarilor, fie cu capital propriu, fie cu capital privat, de a prelua aceste actualizări de cod”.

Potrivit ordonanţei 114 , în sectorul contrucţiilor, contribuţia de asigurari sociale scade cu 3,75% pentru angajaţii din domeniu, până în 2028, iar salariul minim brut va creşte la 3 mii de lei. Potrivit analiştilor, ordonanţa va avea un impact direct asupra industriei construcţiilor, aducând avantaje fiscale angajaţilor, dar şi o crestere de costuri pentru companiile cu mai mult de 50 de angajaţi.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Economic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Bărbat găsit spânzurat pe un pod de cale ferată

Un bărbat de 59 de ani a fost găsit spânzurat, joi, de balustrada unui pod de cale ferată,…