Acasa Politică Bugetul redus, la Ploieşti, faţă de anul trecut

Bugetul redus, la Ploieşti, faţă de anul trecut

5 min read
0
0
312

Bugetul municipiului Ploieşti, care a fost aprobat, vineri, de Consiliul Local (CL), este cu circa 10 procente mai redus faţă de cel de anul trecut, însă primarul Andrei Volosevici spune că este „mult mai echilibrat” şi niciun domeniu nu a fost neglijat.

„Este un buget mult mai echilibrat faţă de cel de anul trecut. Nu avem domenii pe care să le fi neglijat pentru că nu există vreo zonă de activitate a administraţiei ploieştene la care să ne uităm şi despre care să putem spune că nu are nevoie de investiţii urgente”, a declarat primarul Andrei Volosevici.
Potrivit acestuia, una dintre principalele priorităţi ale administraţiei locale este realizarea Spitalului Municipal de Urgenţă Ploieşti, obiectiv care ar putea fi inclus pe lista de investiţii a Companiei Naţionale de Investiţii (CNI), edilul sperând că anul acesta vor putea fi demarate lucrările cel puţin pentru organizarea de şantier.
În luna februarie, Primăria Ploieşti a depus la CNI cererea de finanţare pentru realizarea Spitalului Municipal de Urgenţă, investiţie estimată de primarul Andrei Volosevici la 40 de milioane de euro.
Administraţia locală ar urma să construiască un spital nou, în zona de sud a oraşului, unitatea sanitară fiind concepută să includă funcţiile medicale existente în Spitalul Municipal Ploieşti şi Spitalul de Pediatrie Ploieşti, într-o structură de tip monobloc, cu un număr de 450 paturi.
Noul spital ar urma să aibă o unitate de primiri urgenţe, laborator de analize medicale pentru explorări funcţionale, radiologie şi imagistică, anatomie patologică, ATI, unitate de transfuzie sangvină, un centru de dializă, bloc operator, farmacie şi va oferit servicii medicale pe diferite specialităţi pentru copii şi adulţi.
De asemenea, siguranţa copiilor este o altă prioritate a administraţiei ploieştene, fiind alocaţi bani pentru obţinerea autorizaţiilor de securitate la incendiu de către unităţile de învăţământ care nu dispun de aceasta.
În continuare, municipalitatea va subvenţiona furnizarea de agent termic, dar şi transportul public local, a mai precizat primarul Andrei Volosevici.
„Propunerea de buget cu care astăzi ne-am prezentat în faţa Consiliului Local în vederea adoptării şi care a fost aprobat, chiar dacă redus cu aproximativ 10% faţă de bugetul anului precedent, a avut în vedere asigurarea cheltuielilor de funcţionare pentru toate unităţile subordonate, precum şi finanţarea cu prioritate a obiectivelor de investiţii din domeniile sănătăţii, învăţământului, asistenţei sociale şi transporturilor. Proiectul de buget de astăzi are în vedere şi asigurarea de fonduri necesare furnizării unor servicii publice de calitate pentru cetăţeni (…). Totodată, au fost asigurate şi fondurile necesare pentru asigurarea cofinanţării pentru proiectele pe fonduri europene. Menţionez că anumite investiţii ar putea fi realizate prin finanţare pe programe guvernamentale, în speţă CNI, ceea ce ar reduce presiunea asupra bugetului local. Veniturile totale ale bugetului local al municipiului Ploieşti estimate a se realiza în anul 2021 sunt în sumă de aproximativ 708.199.000 lei. Procentul alocat pentru asigurarea salariilor aparatului de specialitate al primarului sunt undeva în jur de 5%”, a declarat city managerul Simona Albu.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Anchetă a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti în cazul avionului aterizat forţat pe un câmp

O anchetă a fost deschisă de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti în cazul avionu…