Acasa Eveniment Buletin informativ IPJ Prahova

Buletin informativ IPJ Prahova

15 min read
0
0
177

Patru mandate europene de arestare emise de autoritatile austriece au fost duse la îndeplinire de către polițiștii  prahoveni din cadrul serviciului judiciar.

În cursul zilei de ieri, polițiști de investigații criminale din cadrul Biroului’ Urmăriri’, cu sprijinul colegilor din cadrul Poliției Băicoi și al Secției Rurale nr. 2 Florești, au depistat trei bărbați (doi de 28 de ani și unu de 21 de ani) și o tânără de 19 ani, pe numele cărora autoritățile judiciare din Austria au emis mandate europene de arestare pentru comiterea infracțiunii de ‘spălare a produselor infracțiunii’, infracțiune care, conform codului penal austriac, se sancționează cu o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare.

Urmăriții au fost prezentați la instanța Curții de Apel Ploiești, care a dispus măsura reținerii preventive pe 15 zile pentru doi dintre bărbați și măsura controlului judiciar pentru ceilalți doi.

Administrator al unei societăți comerciale — cercetat pentru evaziune întrucât ar fi contractat constructia unui imobil, pentru care ar fi încasat peste 30.000 de euro și nu ar fi emis factură fiscală

La nivelul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au fost definitivate cercetările într-un dosar penal întocmit pentru evaziune fiscală, pe care l-au înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova cu propunere de emitere a rechizitoriului și sesizare a instanței.

În speță, inculpatul este un prahovean de 46 de ani, care — în calitate de administrator al unei societăți comerciale — ar fi contractat constructia unui imobil, pentru care ar fi încasat suma totală de 32.687 euro, fără a emite factură fiscală. S-a constatat că astfel a prejudiciat bugetul consolidat al statului cu suma de 38.275 lei, reprezentând impozit pe venit și T.V.A, prin neînregistrarea în contabilitate a tuturor veniturilor obtinute.

Un ploieștean s-a ales cu dosar penal după ce ar fi oferit spre vânzare mai multe sticluțe cu parfum, diferite mărci cunoscute, pe care le-ar fi prezentat ca fiind originale, deși acestea erau contrafăcute

La data de 13.09.2016, la Secția de Poliție nr. 2 Ploiești s-a prezentat o femeie, care a sesizat faptul că, în urmă cu 10 zile, a fost înșelată de un ploieștean cu suma de 2.000 lei.

Din cercetări a rezultat că acesta i-ar fi oferit spre vânzare mai multe sticluțe cu parfum, diferite mărci cunoscute, pe care i le-ar fi prezentat ca fiind originale, deși acestea erau contrafăcute.

Ulterior, l-ar fi contactat telefonic, cu scopul de a-și recupera banii, iar bărbatul ar fost de acord să se întâlnească cu ea. De data aceasta, profitând de neatenția și credulitatea persoanei vătămate, i-ar fi sustras și sacoșa în care se aflau parfumurile pe care anterior i le vânduse.

Polițiștii de investigații criminale ai acestei secții au reușit prinderea bărbatului în flagrant, în zona străzii Malu Roșu, în momentul în care încerca, din nou, să vândă mai multe parfumuri, mărci diferite.

Polițiști din cadrul Biroului ploieștean de combatere a infracțiunilor contra persoanei și patrimoniului au depistat persoana bănuită de comiterea unei tâlhării

Polițiști din cadrul Biroului ploieștean de combatere a infracțiunilor contra persoanei și patrimoniului au fost sesizați despre o tâlhărie comisă în municipiu, asupra unei femei.

În urma activităților desfășurate, a fost identificată persoana bănuită de comiterea faptei. Este vorba despre un tânăr de 19 ani. A fost luată măsura reținerii sale pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești cu propunere de arestare preventivă.

Condamnat depistat de politistii din Apostolache

La data de 14.09.2016, în jurul orei 3, în timp ce desfășurat activități pe raza comunei Apostolache, doi polițiști din cadrul Secției Rurale nr. 1 au depistat un localnic condamnat la un an și șase luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

A fost reținut și încarcerat în aceeași zi în Penitenciarul Mărgineni.

Abaterile săvârșite de pietoni și neutilizarea centurilor de siguranță, sancționate ieri cu 186 de amenzi

În cursul zilei de ieri, polițiști ai Serviciului Rutier au organizat o serie de acțiuni pentru prevenirea și combaterea abaterilor săvârșite de pietoni și a cazurilor de neutilizare a centurilor de siguranță.

Pentru neregulile constatate, au aplicat 186 de sancțiuni contravenționale în valoare de 24.357 lei, iar ca măsură complementară au retras trei certificate de înmatriculare.

Acțiune în zona cartierelor Cina — Radu de la Afumați — și Malu Roșu soldată cu 23 de sancțiuni

În intervalul 14.30 — 16.30, polițiști din cadrul Secției nr. 2 au organizat o acțiune în zona cartierelor Cina — Radu de la Afumați — și Malu Roșu, în vederea prevenirii și combaterii infracționalității stradale și sancționarea conducătorilor auto care încalcă normele de circulație rutieră. Au fost legitimate 48 de persoane, verificate 9 autovehicule, a fost constată o infracțiune și aplicate 23 de sancțiuni contravenționale, a căror valoare totală a fost de 6.125 lei.

Pietele agro-alimentare din Vest si parcurile de agreement în atentia politistilor Sectitiei 3

Tot ieri, în intervalul 11 — 14, la nivelul Secției de Poliție nr. 3 s-a organizat și desfășurat o acțiune în zona piețelor agro-alimentare din Vest și în zona parcurilor de agrement, în scopul prevenirii și combaterii faptelor antisociale și a comerțului ilicit. Au fost controlați 16 agenți economici și aplicate 18 sancțiuni, în valoare de 6.100 lei.

Polițiști din cadrul Secției Rurale nr. 3 Blejoi au desfășurat o acțiune rutieră

În intervalul orar 15-18, polițiști din cadrul Secției Rurale nr. 3 Blejoi au desfășurat o acțiune rutieră. Cu acest prilej, au controlat 40 de autovehicule și au aplicat 15 sancțiuni contravenționale, în valoare de 6.250 lei.

Acțiune rutieră în Florești

În intervalul 15 — 17, și pe zona de competență a Secției de Poliție Rurală nr. 2 Florești a fost desfășurată o acțiune pe linie de circulație rutieră. Astfel, polițiștii din localitate au controlat 87 de autovehicule, au legitimat 103 persoane și au aplicat 25 de sancțiuni, în valoare de 9.375 lei.

Actiune în Sângeru

În intervalul 15 — 19, pe raza comunei Sângeru, a fost desfășurată o acțiune pentru menținerea ordinii si linistii publice. Au fost legitimate 28 de persoane, controlate 22 de autovehicule, aplicate 7 sancțiuni contravenționale (în valoare de 3.500 lei) și constatate în flagrant două infracțiuni rutiere.

Exemple de infractiuni rutiere:

Conducere a unui autovehicul neînmatriculat pe drumurile publice — una (Ploiesti);

Conducere a unui autovehicul fără permis — una (Mizil)

Principalele activități desfășurate de către efectivele Inspectoratului Județean de Poliție Prahova în ultimele 24 de ore:

Efectivele de poliție rutieră din Prahova au organizat și desfășurat 12 acțiuni având ca scop prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente. Astfel, au fost verificați cu aparatul etilotest 127 de conducători auto si au fost controlate 89 de autovehicule de transport persoane și mărfuri.

Având în vedere neregulile depistate, politistii rutieri au constatat 301 contravenții, sancționând astfel diferite abateri de la legislația rutieră (82 pentru viteză excesivă; 31 pentru abateri ale pietonilor; 18 pentru biciclisti; 57 pentru neutilizarea centurii de siguranță etc.). Totodată, ca măsuri complementare, au fost reținute 7 permise de conducere și au fost retrase două certificate de înmatriculare auto.

De asemenea, dispozitivul de siguranță publică a acționat pe raza întregului județ în vederea menținerii unui climat de normalitate civică. În urma activităților de patrulare în mediul urban, agenții de siguranță publică au constatat cinci infractiuni în flagrant si 142 de contraventii (dintre care 63 pentru diferite încălcări ale prevederilor Legii nr. 61/ 1991, 53 la OUG nr. 195/ 2002, 10 la Legea nr. 12 /1990 etc.), în valoare totală de 32.900 lei.

Totodată, agenții de siguranță publică au verificat 216 autovehicule si au legitimat 472 de persoane.

În aceeași perioadă, în mediul rural au fost sesizate 20 de infractiuni si constatate 93 de contraventii (dintre care 48 la Legea nr. 61/ 1991 si 42 la O.U.G. nr. 195/ 2002). De asemenea, au fost legitimate 525 de persoane si au fost controlate 345 de autovehicule (14 testări alcoolscop).

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Un consilier local PSD a distribuit o poză cu o actriță porno, dar prezentată ca „elevă de 10 la bac”

Ionel Isac Tudorache, consilier local din partea PSD în Câmpia Turzii, a căzut în capcana …