Acasa Social Campanie socială de donat sânge, la Ploieşti: Sângele tău poate salva o viaţă!

Campanie socială de donat sânge, la Ploieşti: Sângele tău poate salva o viaţă!

5 min read
0
0
84

În perioada 6-10 iulie a.c., între orele 9.00-13.00, site-ul de ştiri www.infoploiesticity.ro împreună cu clubul de airsoft ”Carpathian Brothers Squad” şi artistul ploieştean Fratele Tase vor desfăşura la Centrul de Transfuzii Sanguine Ploieşti (Şoseaua Vestului, nr. 24 A) campania socială de donat ânge „Sângele tău poate salva o viaţă!”.

Campania este susţinută de: Hidroizolaţii Impex SRL Ploieşti, Fitness Club Nico, Savdarius Intercom Băicoi, Cabinet Individual de Psihologie Cătălina Dan, www.stirileproprahova.ro, DJ Marian Anghel (Life Time Events), Vată pe băţ la Piticu Şugubăţ şi grupările de suporteri ai echipei Petrolul Ploieşti: Peluza Latină, Peluza ”Ilie Oană” şi Young Wolves.

Accesul în sala de aşteptare pentru donaţii este limitat la un număr de maximum 16 persoane.
Vă rugăm folosiţi masca de protecţie în interiorul cabinetelor medicale şi în incinta Centrului de Transfuzii Sanguine.

Ce trebuie să ştiţi despre donare:
Pentru a dona sânge este recomandat să dormi bine înainte, dacă se poate 7-8 ore, trebuie să nu fi efectuat serviciul de noapte (schimbul III) pentru a nu fi obosit.
Este foarte bine să mănânci dimineaţă, un mic dejun format din proteine şi glucide, fără prea multe grăsimi, dar cu multe lichide dulci, ceai cafea, sucuri naturale. Sub nicio formă nu trebuie să se fumeze înainte şi după de donare.
Este cu desăvârşire interzis alcoolul în dimineaţa donării şi cu o seară înainte. Cafeaua este recomandată mai ales la persoanele care au în mod frecvent tensiunea arterială mică.
Este bine ca, după donare, să avem un timp la dispoziţie (două, trei ore) să ne odihnim. În ziua donării este interzis fumatul şi consumul de alcool.

În ce fel pot dona la Centrul de Transfuzie Ploieşti?
După ce vă prezentaţi la Fişier cu actul de identitate, aveţi posibilitatea să alegeţi între donarea de sânge total şi donarea de concentrat unitar trombocitar de afereză, în funcţie de necesităţile spitalelor deservite de către CTS Ploieşti.
În alegerea tipului de donare al dumneavoastră va interveni şi medicul de colectă care efectuează selecţia donatorilor.
Donarea de sânge total durează cel mult 10 minute, iar în acest timp se prelevează o cantitate de 450 ml sânge total care va fi prelucrat ulterior, pentru obţinerea de produse labile de sânge, care vor fi testate, conservate, stocate şi apoi distribuite în spitale, conform legii sângelui 282/2005.
Donarea de afereză durează un timp mai îndelungat, 50-60 minute, dar permite recoltarea doar a unui component celular al sângelui, trombocitele. Deşi mai îndelungată, această donare este mai comodă pentru donator, deoarece nu se pierde volum sanguin, şi este foarte folositoare pentru pacienţii din secţiile de oncologie şi hematologie. Important este doar să aveţi disponibil puţin curaj şi puţin timp pentru a ajuta un necunoscut în mare suferinţă.

Comunicat Info City Ploiești

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Social

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Fostul procuror Mircea Negulescu, reţinut pentru cercetare abuzivă

Celebrul paraditor ex-procurorul Mircea Negulescu, zis şi Portocală, zis Zdreanță, a fost …