Acasa Sport Campioana olimpică Georgeta Popescu, recompensată de Primăria Câmpina

Campioana olimpică Georgeta Popescu, recompensată de Primăria Câmpina

5 min read
0
0
289

Campioana olimpice de tineret la monobob, Georgeta Popescu, a fost recompensată de Primăria Câmpina pe măsura performanței extraordinare pe care a obținut-o la Jocurile Olimpice de Tineret de la Laussane, din Elveția. Fata a devenit prima persoană din România care a devenit campioană olimpică la monobob. Campioană este şi în viaţă. Deşi este orfană de tată, iar mama se chinuie să o crească pe ea şi pe ceilalţi cinci fraţi ai săi, a reuşit întodeauna să facă performanţă nu doar în sport, ci şi la şcoală.

Campioana și antrenorul său, Cezar Popescu, au fost invitați la Primăria Câmpina de către primarul Horia Tiseanu.

„O felicit pe Georgeta pentru această performanță absolut deosebită pentru Câmpina, pentru România. Ne onorează! Avem copii foarte buni în municipiu, atât din punct de vedere al rezultatelor școlare, cât și în ceea ce privește rezultatele din plan sportiv. Încercăm și noi să dezvoltăm baza sportivă a localității, poate nu am făcut până acum cât trebuia, vom continua să investim în acest domeniu, să atragem și fonduri europene. Dar nu despre asta era vorba, ci despre Georgeta și performanța ei extraordinară, de care ne-am bucurat cu toții. Am decis să venim în fața Consiliului Local cu un proiect de hotărâre pentru acordarea unei garsoniere, în blocul de necesitate, pentru Georgeta. Avem cadrul legal pentru asta și o vom face în luna februarie. De asemenea, voi propune Consiliului Local acordarea unui premiu de 10.000 lei, încercând astfel și să o încurajăm să continue munca, să obțină noi performanțe.”, a afirmat primarul Horia Tiseanu, care i-a oferit Georgetei Popescu flori și o plachetă omagială în semn de apreciere pentru medalia olimpică obținută la JOT 2020, dar și daruri simbolice, cum ar fi, de exemplu, Monografia Câmpinei.

Georgeta şi-a pierdut tatăl în urmă cu zece ani. De atunci mama sa o crește singură pe ea şi pe cei cinci fraţi dintr-un singur salariu şi alocaţiile. În ciuda greutăților şi neajunsurilor, Georgeta a reuşit o victorie impresionantă.

În România nu există o pistă, unde cei care practică acest sport să se antreneze. Aşa că sunt nevoiţi să meargă în străinănătate, unde plătesc mii de euro pentru un antrenament complet, care înseamnă 70 de coborâri cu monobobul.

În bobul românesc, mai exista o medalie de bronz de la Olimpiada de iarnă de la Grenoble, din 1968. A fost câştigată de Nicolae Neagoe și Ion Panțuru. De atunci, niciun român n-a mai urcat pe podium, nici la tineret, nici la seniori.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Sport

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Sondaje de opinie la alegerile locale în mai multe orașe din Țară, inclusiv la Ploiești

Centrul de Sociologie Urbană şi Regională – CURS, Grupul de Studii Socio-Comportamen…