Acasa Social Capacitatea de cazare pentru persoanele fără adăpost la Centrul Social de Urgenţă Ploiești riscă să fie insuficientă

Capacitatea de cazare pentru persoanele fără adăpost la Centrul Social de Urgenţă Ploiești riscă să fie insuficientă

4 min read
0
0
72

Numărul oamenilor străzii cazaţi în adăposturile special amenajate de autorităţile locale a crescut în ultimele zile, în urma ninsorilor şi gerului, în unele oraşe din ţară fiind nevoie de mărirea capacităţii prin suplimentarea numărului saltelelor utilizate.

Zeci de persoane au fost cazate zilnic, de la începutul avertizării Cod portocaliu de ger, la Centrul Social de Urgenţă pentru persoane adulte fără adăpost din Ploieşti, în fiecare zi numărul locurilor disponibile fiind suplimentat pentru acoperirea solicitărilor.
Potrivit informaţiilor furnizate, joi, de purtătorul de cuvânt al Primăriei Ploieşti, Alina Istrătescu, de la începutul avertizării Cod portocaliu de ger au fost cazate la adăpostul de noapte din oraş aproximativ 70 de persoane zilnic, deși adăpostul are o capacitate de 50 de locuri, dar care pot fi suplimentate cu 30 de saltele.
Persoanele fără adăpost primesc aici un bon de masă pentru hrană caldă la cantina socială a Fundaţiei „Constantin şi Elena”, ceai cald, dispun de televizor şi posibilitatea de a se spăla.
Totodată, persoanele aflate în situația de risc social îşi pot spăla şi rufele de două ori pe săptămână.
La instituirea avertizării de ger, municipalitatea Ploiești a anunţat că, în această perioadă, adăpostul este deschis permanent.

Prioritatea de a beneficia de serviciile Centrului social de Urgență o au persoanele cu domiciliul în municipiul Ploiesti, față de cei proveniți din alte localități.

Persoanele care nu au domiciliul legal sau resedința, conform actelor de identitate, în municipiul Ploiești, au dreptul să beneficieze de serviciile Centrului social de urgență, 7 zile calendaristice consecutive. Persoanele care au domiciliul legal sau resedinta în municipiul Ploiesti au dreptul sa beneficieze de serviciile Centrului pentru o perioada de 60 zile consecutive. În cazuri exceptionale, directorul general al Administratiei Serviciilor Sociale Comunitare Ploiesti poate aproba prelungirea acestui termen, in functie si de numarul de locuri disponibile.

Persoanele aflate sub influenta bauturilor alcoolice sau a substantelor halucinogene nu pot beneficia de serviciile oferite în cadrul Centrului.

Persoanele care se constata ca sufera de tulburari psihice nu pot beneficia de serviciile oferite în cadrul Centrului, acestia adresandu-se sectiilor de psihiatrie din cadrul institutiilor spitalicesti.

Persoanele fara adapost au posibilitatea de a beneficia de serviciile Centrului zilnic, între orele 19,00 – 09,00. Acestea au obligatia de a se prezenta la centru intre orele 19,00-22,00 unde vor semna un angajament prin care isi asuma obligativitatea de a respecta regulamentul de organizare si functionare precum si cel de ordine interioara;

Pentru mai multe informatii accesati:

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Social

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Percheziţii pentru destructurarea unei grupări specializate în contrabandă cu ţigări

Poliţiştii au efectuat, miercuri, şase percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Pr…