Acasa Eveniment Caracatița din Prahova pe bani publici

Caracatița din Prahova pe bani publici

25 min read
0
0
904

Din ce în ce mai multe voci din Primăria Ploieşti susţin că adevăratul primar al Ploieştiului nu este Adrian Dobre, cel ales cu aproximativ 20.000 de voturi în urmă cu doi ani, ci Eugen Prună, consilierul personal al edilului, ofițer SRI în rezervă. Prună dă ordine şi nu respectă nicio ierarhie, comportându-se ca şi când Primăria este firma personală, potrivit ziarului Incisiv de Prahova.

Sursa citată dezvăluie că, acum circa 3-4 săptămâni, a ieșit în evidență disperarea primarului Adrian Dobre. Acesta ar fi solicitat bodyguard-ului sau, Adrian Vaida – director “interimar” al Politiei Locale Ploiești să intervină urgent, în urma unor reclamații ale cetățenilor urbei privind praful ridicat de o firmă care asfalta pe lângă sediul BCR.

Că a fost disperare ne-am dat seama, deoarece incompetentul șef interimar al Poliției Locale Ploiești a trimis mai multe servicii pe această sesizare, dar fără niciun rezultat.

Ne-am întrebat ce se ascunde în spatele acestei disperări vadite, care este interesul economic al primarului PNL, arogantul Adrian Dobre?

Departamentul de Investigații al ziarului Incisiv de Prahova a descoperit caracatița PNL și interesul financiar și economic al consilierului Eugen Prună în județul Prahova și în Municipiul Ploiești unde, conform confraților, este adevarătul primar.

Culmea tupeului, Eugen Prună (informatorul de “casă” al ex-procurorului Negulescu Mircea) a fost dat jos din funcție și ejectat din SRI tocmai din cauza acestei “caracatițe”. Se pare că, dupa ejectarea din SRI (cu pensie, că așa este la modă mai nou!), pseudo-profesorașul Eugen Pruăa nu și-a putut schimba obiceiurile.

Astfel, primăriile Ploiești, Câmpina, Azuga, Breaza, primăriile comunelor Poiana Câmpina, Brebu și Scorțeni au încheiat contracte cu firmele SC Delta ACM SRL București, SC Delta ACM 93 SRL București, SC Ravedia Construct SRL Breaza, SC ELLTA SRL Breaza de Sus și SC Cover Electric SRL.

Se pare că, în Ploiesti, primarul Adrian Dobre nu a avut curajul să semneze contracte direct cu firmele SC Ravedia Construct SRL Breaza, SC ELLTA SRL Breaza de Sus și SC Cover Electric SRL, unele din aceste obținând lucrări subcontractate de la Delta ACM.

SC Ravedia Construct SRL Breaza și SC ELLTA SRL Breaza de Sus sunt administrate și/sau coordonate de Prună Veronel, fratele celebrului pseudo-ofiter SRI, Eugen Prună, actualul consilier al primarului PNL, Adrian Dobre. Referitor la firma SC Cover Electric SRL putem preciza că aceasta este coordonată de PRUNĂ ELENA, cumnata lui Eugen Prună.

Totuși, firmele neamului Prună au semnat contracte cu școli și/sau licee din Ploiești. Doar nu degeaba Prună Nicoleta, soția eminenței cenușii de la Primăria Ploiești, este director la o școala din Ploiești. Acest țărănuș care conduce Ploieștiul din umbră, deține împreună cu fratele său, prin Aricești, o turmă de oi.

Cine sunt primarii care au semnat contracte cu aceste firme si din ce partide fac parte:

  1. Campina -Horia Tiseanu, de la PNL

Reamintim că, primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, de la PNL, a fost trimis în judecată de DNA Ploieşti pentru abuz în serviciu, trafic de influenţă şi instigare la delapidare în formă continuată, o parte dintre acuzaţii vizând cumpărarea nelegală a unui autoturism cu dotări de lux care a fost folosit personal şi exclusiv de acesta.
Potrivit unui comunicat al DNA, în acelaşi dosar au fost deferiţi justiţiei Gheorghe Ecatrinescu, la data faptei director economic în cadrul Primăriei Câmpina, pentru abuz în serviciu, Carmen Gheorghe, la data faptei director executiv în cadrul Poliţiei Locale Câmpina, pentru complicitate la abuz în serviciu, şi Costin-Octavian Micu, reprezentant legal al unei societăţi comerciale, pentru complicitate la abuz în serviciu.

Poate acum găsim o explicație logică: de ce Carmen Gheorghe nu a fost suspendată de primarul Adrian Dobre din funcția de director general al Poliției Locale Ploiești si este menținută, ilegal, într-un concediu medical de peste 10 luni de zile, chiar dacă a fost trimisă în judecată, încă din 04.12.2017, pentru fapte de corupție.

  1. Oraș Azuga – Partidul Național Liberal – Barbu Ciprian-George

“Dragi azugeni, Sfintele sărbători de Pasti au un efect pozitiv pentru fiecare om. Acest efect pozitiv se manifestă diferit de la om la om.  De exemplu, asupra contracandidatului meu George Barbu a avut următoarele consecințe: Și-a făcut un ziar și printre multe, multe aberații a glăsuit următoarele:

Că este cinstit, onest, demn, nu suportă minciuna, este foarte harnic etc. A mai scris că vrea să salveze Azuga și că Azuga are nevoie de un nou început. Sincer, nu știu dacă s-a trezit din acest vis, dar eu îi spun că el nu este nici harnic, nici cinstit, nici onest, este și un foarte mare mincinos și, într-adevăr, Azuga ar fi pe deplin salvată dacă oameni ca George Barbu, Răzvan Bănică, Mircea Roșca etc. nu ar mai avea nimic de-a face cu această administrație. Georgică, draga, în anul 2006, ai luat două terenuri (800 m) și ai încercat să construiești ceva. Nu ai reușit să faci nimic, nici nu le-ai plătit și ai și datorie cca 4,5 miliarde lei vechi la primărie, de 7 ani, și nu ai plătit niciun leu. În 2011, ai încercat cu ceva mai mic. Ai luat 31 m să îți faci un garaj. Ai plătit 67 lei, în 2015, și nu ai reușit să faci nici măcar un garaj. Georgică, dragă, cum crezi tu că poți să dezvolți un oras, când tu, la 40 de ani, nu ai reușit să ai un acoperiș deasupra capului tău, ai făcut două firme care, împreună, au datorii de aproape 10 miliarde de lei. Te-ai mai și împrumutat la alții: 25.000 €, respectiv 2.000 €, în anul 2012, și le-ai trecut în declarația de avere abia în 2016. Deci, de 6-7 luni nu ai serviciu, nu ai niciun venit, nu ai niciun gram de avere. Din ce trăiești, George? Cum o să-ți plătești datoriile? De exemplu, dacă îți plăteai datoriile la primărie, reușeam să asfaltăm și Valea Azugii. Revin cu întrebarea: Chiar nu ai reușit să construiești un garaj în viața ta și nici măcar să plătești prețul concesiunii la 31 de metri? Să judece azugenii această stare de fapt! Voi reveni cu detalii asupra continuțului din interviul din ziar.

PS: Tot timpul mi-a plăcut să apreciez corectitudinea unui om, chiar dacă mi-a fost adversar, la un moment dat. În momentul în care Adrian Purcaru a aflat că George Barbu i-a folosit numele în ziar, a luat atitudine și s-a dezis de acest lucru. Bravo, Adrian! Pentru cei care mă contestă și le stau in gât, în această seară sau cel târziu mâine, le voi demonstra de ce Azuga nu este la nivelul Bușteniului sau a altor stațiuni montane. Totodată, mâine, îmi voi prezenta și bilanțul la ceea ce am realizat în 4 ani.  Să îi văd atunci ce mai au de zis. Dragii mei azugeni, care ați avut și aveți în continuare încredere in mine, după ce voi prezenta cele două situații, respectiv bilanțul activității mele și, in paralel, bilanțul activității celorlalți, o sa constatați că nu v-ați înșelat nicio secundă, că ați avut încredere în ceea ce fac. O seara bună!”, a spus Constantin Samson pe pagina sa de socializare.

Avem si noi o întrebare: După ce a câștigat primaria în numele PNL, la circa 2 ani a reușit să își plătească datoriile menționate cu acte de fostul primar?

  1. Primarul comunei prahovene Brebu, Adrian Ungureanu (PNL), a fost într-o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, împreună cu alţi reprezentanţi ai administraţiei locale, pe bani publici, deşi iniţial anunţase că nu va merge.
  2. Scorţeni – Mihai Neacşu, PNL, un nou mandat de primar.

Circ electoral: 300 de elevi dintr-o comună din Prahova, duşi la circ de candidatul PDL la Primărie, titrau cei de la Vremea Nouă, în aprilie 2012.

“Excursie electorală pentru 300 de copii dintr-o comună prahoveană, unde, în curând, vor avea loc alegeri la Primărie. Elevii au fost duşi la circ, în Bucureşti, au primit o masă şi o carte cu autograful candidatului PDL. Acelaşi candidat este acuzat că în urmă cu două săptămâni a oferit sute de kilograme de peşte alegătorilor din Scorţeni. Copiii au fost duşi la spectacolul de circ din Capitală, duminică. Mai mulţi profesori au refuzat să meargă.

De la Bucureşti, copiii s-au întors cu amintiri despre circ, dar şi cu cartea Fram, ursul polar. Fiecare exemplar are şi un mesaj: “Să vă bucuraţi de minunata lume a lui Fram şi a prietenilor lui. Cu drag, Mihai-Mişu Neacşu.” Nimeni altul decât candidatul PDL la Primărie.

Părinţii care i-au însoţit pe elevi în excursie au primit broşuri cu Legea Educaţiei şi scrisori din partea aceluiaşi Mihai Neacşu, în care îi asigură că viitorul copiilor îl preocupă. Candidatul la primăria Scorţeni n-a putut fi contactat. I-a luat însă apărarea şeful său din PDL Prahova, Florin Anghel – excursia n-a avut nimic electoral şi totul a fost pentru binele copiilor.

La sfârşitul lunii martie, alegătorii din Scorţeni au primit plase cu peşte din partea lui Mihai Neacşu. Şi atunci, şefii de partid l-au apărat, motivând că a fost vorba de pomană oferită la sfinţirea unei troiţe”.

5. Candidatul PNL, Alin Moldoveanu, a câștigat fără drept de apel încă un mandat de primar al comunei Poiana Câmpina. Milionarul din Poiana Câmpina care știe de unii procurori DNA că iau șpagă, dezvăluia unui jurnalist, în 26 octombrie, 2017:

“Doar dragostea de semeni, dăruirea pentru binele oamenilor și mărinimia provenind dintr-o inimă mare poate face un milionar în euro să se dedice binelui comunității în loc s-o ardă prin cluburi de fițe și țări străine. Avem un astfel de mare  caracter și în Prahova. În Poiana Câmpina mai exact, iar numele său este Alin Ioan Moldoveanu (sursa foto: campinaph.ro), primarul din Poiana Câmpina. Acest personaj model nu putea trece neobservat în lumea politică, drept urmare a fost uns în funcția de secretar general al PNL Prahova.
Din capul locului vă spun că milionul de euro provine din muncă cinstită, transformată în două terenuri, ulterior vândute și trecute în declarația de avere. Aproape 900.000 de euro valorau cele două terenuri, iar până la un milion (chiar peste) tablouri precum și alte terenuri și case de locuit.
Precum vedeți, omul era și foarte modest, umbla cu un Opel Corsa model 2007.
Pentru că de la astfel de oameni avem ce învăța, am aprofundat declarațiile de avere postate pe siteul primăriei fix după ce am trimis o solicitare în acest sens (dar de ce să mai detaliem? ce mai înseamnă o mică golănie, între noi, bagabonții?). Am observat că, după ce modelul de gospodar milionar, a vândut terenurile, în anul următor, dar nu apar banii pe nicăieri. Ce-i drept, apare un apartament de 42 metri pătrați, dar n-o fi 900.000 de euroi. Desigur, există și alte explicații, gen banu’ la sacoșă sau vreun contract care prevede plata în rate. Mai mult, întâiul gospodar al comunei se mai pricopsește, în 2015, și cu două datorii, 38 mii respectiv 44 mii. Tot euroi.
Un an mai târziu, altă datorie… 75 mii, de data asta în lei. Banii  din terenuri tot nu apar. Iar, în 2017, dispare un teren și apare altul, iar lămuririle, probabil, vor veni în 2018. (LINK DECLARAȚII DE AVERE)

Și asta nu e tot! Domn primar are și ceva informații bombă pe care sper să le împărtășească publicului larg, cât de curând. Și, ca să înțelegeți despre ce este vorba, o să vă explic în câteva rânduri. Când a fost scandalul la PNL Prahova cu tinerii radiați, o colegă din presa locală a sunat mai multe persoane din conducerea PNL Ploiești și Prahova pentru a obține puncte de vedere. Adrian Dobre n-a răspuns, dar a răspuns Nae Alexandri și, ulterior, Roberta Anastase. Alin Moldoveanu n-a răspuns, dar cu tupeul caracteristic a sunat-o după două zile și a luat-o tare cu texte de genul: ”Nu vă interesează și alte scandaluri? Cu un deputat care dă șpăgi la ziariști și procurori DNA care iau mită? Sau ziariști care iau taxă de protecție?”. Domnul primar preciza că este sunat de presa națională care este interesată de acest subiect. Despre subiectul cu PNL nu a spus nimic.

  1. PSD, Gheorghe Richea – Breaza

După cum observăm, firmele familiei Prună obțin contracte de la primari PNL… Să fie oare o simpla coincidență? Noi nu credem!

Singura pată de culoare în această caracatiță este primarul PSD, Gheorghe Richea, din Breaza. Dar, nici această pată de culoare nu ne miră, deoarece în Breaza locuiește chiar consilierul lui Adrian Dobre.

Vom reveni cu amănunte despre această frumoasă îngrengătură de neam!

 

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Trei bărbaţi urmăriţi în cazul tentativei de omor din Chiajna, prinşi într-o cabană din Prahova

Trei bărbaţi care erau daţi în urmărire generală în cazul tentativei de omor, petrecută pe…