Acasa Justiție CCR aruncă în aer PLANUL Unității Haules de la Ploiești: dosarul în care sunt judecați Mircea și Vlad Cosma va fi reluat de la zero!

CCR aruncă în aer PLANUL Unității Haules de la Ploiești: dosarul în care sunt judecați Mircea și Vlad Cosma va fi reluat de la zero!

3 min read
0
0
150

Dezastru pentru DNA în dosarul familiei Cosma, după ce Completul de 5 judecatori ai ICCJ a decis rejudecarea cauzei din cauza gravelor abuzuri comise de “Unitatea Haules” DNA Ploiesti, respectiv de tandemul Portocală – Lucică. O lovitură care dă peste cap întregul plan „gândit” de DNA în dosarul familiei Cosma.

După cum știți, parchetul anticoruptie nu a fost de acord cu decizia de rejudecare a dosarului Cosma, formulând in acest sens contestație în anulare în baza Deciziei CCR referitoare la compunerea nelegală a Completelor de 5 judecători de la Înalta Curte. Iată, însă, că ultima hotărâre CCR, cea pronunțată în 3 iulie 2019, privind refuzul instanței supreme de a constitui complete specializate în judecarea cauzelor de coruptie, pune cruce contestației parchetului anticorupție.

CCR a decis ca toate procesele aflate pe rol la Înalta Curte, în faza de apel la Complete de 5 judecători sa fie reluate de la zero: “Cauzele înregistrate pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție și soluționate de aceasta în primă instanță anterior Hotărârii Colegiului de conducere a Înaltei Curți de Casație și Justitie nr.14, din 23 ianuarie 2019, în măsura în care nu au devenit definitive, urmează a fi rejudecate, în conditiile art.421 pct.2 lit.b) din Codul de procedură penală, de completurile specializate alcătuite potrivit art.29 alin.(1) din Legea nr.78/2000, cum a fost modificat prin Legea nr.161/2003”.

Ceea ce înseamnă că și dosarul familiei Cosma, în care Completul de 5 judecători ICCJ dispusese rejudecarea printr-o decizie ce a fost ulterior atacată de DNA cu contestație în anulare, va fi reluat de la început. Adică fix așa cum hotărâse Completul de 5 judecători. Practic, contestația în anulare a DNA va ramâne fără obiect, parchetul anticorupție fiind obligat să accepte rejudecarea dosarului în care DNA forțează condamnarea fostului președinte al Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, și a fiului acestuia, fostul deputat Vlad Cosma.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Personal medical infectat cu COVID-19 la Spitalul Municipal Câmpina

Odată cu creşterea constantă a numărului de noi îmbolnăviri, creşte, din păcate, şi număru…