Acasa Opinii Ce votăm (II)

Ce votăm (II)

5 min read
0
0
182

Spuneam acum ceva vreme că o opțiune care mi se pare OK pentru alegerile care se apropie ar putea fi USR. Liberalii s-au aliat nu o singură dată cu comuniștii și cu urmașii lor și tocmai din cauza asta îți e ceva mai greu să-i crezi când anunță sus și tare că ei sunt cei mai înverșunați adversari ai PSD. Mai cu seamă că îi vede toată lumea cum recuperează pesediști din cei grei și-i primesc în rândurile celor care pretind că se trag din Brătieni. În plus, geme presa de informații privind diferiți afaceriști de partid care au început deja să dea tunuri prin județe.

Despre useriști nu se poate spune mai nimic de felul acesta, cel puțin deocamdată. Oameni noi, care au făcut treabă în parlament, care și-au păstrat pozițiile pro-europene cu fermitate. Ei reprezintă, prin urmare, o variantă demnă de luat în seamă la viitoarele alegeri.

Dar mai există, în opinia mea, și alte variante. Pentru că eu cred în continuare că morala în politică nu a fost eliminată ca necesitate după moartea lui Coposu, ci a fost doar ascuns de partidele care au guvernat în mod profund imoral. Cred că o forță politică venind cu un mesaj moral ar merita să preia puterea locală în mai multe localități ale României, propunând candidați de un anumit tip, pe care îl voi descrie în continuare.

E vorba despre oameni care au confirmat în timp că au principii la care nu renunță când vântul începe să bată în alte direcții. Există asemenea oameni? Există. Ei provin din rândurile țărăniștilor și pot fi caracterizați prin aceea că atunci când partidul lor s-a dus de râpă, au rămas creștin-democrați. Oameni care și-au văzut de treaba lor, de muncă, de familie, refuzând să se mute la alte partide, împotriva cărora luptaseră până atunci. Alții s-au dus de colo-colo și asta încearcă și acum: să se mai vopsească o dată. Probabil că vor reuși să păcălească din nou o parte din alegători. Dar ceilalți, care au înțeles mizeria din politica ultimilor ani și s-au săturat să voteze promisiuni ale unor oameni care nu doresc nimic altceva decât să rămână în scaune, ceilalți, așadar, pot merge de partea moralei.

Problema e că acei țărăniști autentici, care au preferat să rămână în afara politicii mai degrabă decât să treacă în tabăra traseiștilor, sunt destul de greu de convins să reintre în lupta politică. Dar acolo unde o fac, consider că merită să fie votați.

Mai multe despre țărăniști într-un articol viitor.

Raul Sebastian Baz

 

Load More Related Articles
Load More By Redactia
  • Ce este un liberal?

    Văd pe FB postarea unui prieten virtual luată din timeline-ul cuiva care, probabil, îi est…
  • Capcana conspiraționismului II

    Cum spuneam în precedentul articol pe tema conspiraționismului, apariția COVID-19 a deschi…
  • Capcana conspiraționismului (I)

    Evident, oricine are dreptul constituțional să exprime puncte de vedere, câtă vreme nu înc…
Load More In Opinii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

A fost confirmat primul deces în urma infectării cu noul coronavirus în rândul personalului medical. Senatul ar putea vota propunerea care prevede acordarea unei pensii copiilor cadrelor medicale decedate în lupta cu COVID-19

Ministerul Sănătății a confirmat primul deces în urma infectării cu noul coronavirus în râ…