Acasa Eveniment Cea mai usturătoare replică pentru revista Charlie Hebdo a fost realizată în Ploiești

Cea mai usturătoare replică pentru revista Charlie Hebdo a fost realizată în Ploiești

3 min read
0
0
226

Revista de satiră Charlie Hebdo a publicat o caricatură după victoria Simonei Halep de la turneul de Grand Slam de la Paris, desenul având atașat mesajul „O româncă câştigă Roland-Garros. Sportiva: ‘Fier vechi, fier vechi!”

Caricatura a stârnit un val de reacţii negative în România la adresa publicaţiei franceze, printre acestea putând fi notată cea a fostului mare tenismen Ilie Năstase, care a afirmat tăios: „Înseamnă că sunt proști. Ce să le spui proștilor? Nu are rost să le răspundem, să-i băgăm în seamă.”

Vineri, şi Simona Halep a reacţionat, într-o manieră extrem de reţinută. „Nu vreau să comentez acest lucru. Nu sunt în măsură să zic nimic despre asta”, a afirmat liderul WTA.

Cu toate acestea, românii par să nu fi trecut peste tenta xenofobă a caricaturii. O imagine a devenit virală în mediul online, caricatura dorindu-se să fie o replică pentru cei de la Charlie Hebdo. Aceasta a avut peste 20.000 de distribuiri in două zile și este cea mai bună replică făcută în România pentru revista Charlie Hebdo. Ea este realizată de ilustratorul Peno Pixel.
„Românii nu s-au supărat. Îl iubesc pe Charlie. Charlie Hebdo: ‘E de fier! E de fier!'”, este mesajul ataşat caricaturii, care nu mai are nevoie de niciun comentariu.

Citeşte mai multe despre:  Cahrlie Hebdo,  Simona Halep
Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Check Also

Fostul primar al municipiului Piatra-Neamţ, Gheorghe Ştefan, a fost eliberat condiţionat din Penitenciarul Ploieşti

Fostul primar al municipiului Piatra-Neamţ Gheorghe Ştefan a fost eliberat condiţionat din…