Acasa Eveniment Cea mai usturătoare replică pentru revista Charlie Hebdo a fost realizată în Ploiești

Cea mai usturătoare replică pentru revista Charlie Hebdo a fost realizată în Ploiești

2 min read
0
0
504

Revista de satiră Charlie Hebdo a publicat o caricatură după victoria Simonei Halep de la turneul de Grand Slam de la Paris, desenul având atașat mesajul „O româncă câştigă Roland-Garros. Sportiva: ‘Fier vechi, fier vechi!”

Caricatura a stârnit un val de reacţii negative în România la adresa publicaţiei franceze, printre acestea putând fi notată cea a fostului mare tenismen Ilie Năstase, care a afirmat tăios: „Înseamnă că sunt proști. Ce să le spui proștilor? Nu are rost să le răspundem, să-i băgăm în seamă.”

Vineri, şi Simona Halep a reacţionat, într-o manieră extrem de reţinută. „Nu vreau să comentez acest lucru. Nu sunt în măsură să zic nimic despre asta”, a afirmat liderul WTA.

Cu toate acestea, românii par să nu fi trecut peste tenta xenofobă a caricaturii. O imagine a devenit virală în mediul online, caricatura dorindu-se să fie o replică pentru cei de la Charlie Hebdo. Aceasta a avut peste 20.000 de distribuiri in două zile și este cea mai bună replică făcută în România pentru revista Charlie Hebdo. Ea este realizată de ilustratorul Peno Pixel.
„Românii nu s-au supărat. Îl iubesc pe Charlie. Charlie Hebdo: ‘E de fier! E de fier!'”, este mesajul ataşat caricaturii, care nu mai are nevoie de niciun comentariu.

Citeşte mai multe despre:  Cahrlie Hebdo,  Simona Halep
Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Un jandarm al Grupării Mobile Ploiești, vizat de ancheta din dosarul privind maşini furate din străinătate

Un subofiţer din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Ploieşti este vizat de ancheta care se…