Acasa Eveniment Cei doi copii din Prahova, care au fost răpiți, depistați în București

Cei doi copii din Prahova, care au fost răpiți, depistați în București

5 min read
0
0
253

La data de 5 martie 2018, ora 15.30, poliţiştii din Prahova au fost sesizaţi de o femeie din localitatea Vărbilău, mama a doi copii, de 8 şi respectiv 10 ani, despre faptul că cei doi copii ar fi fost luaţi de tatăl lor, fără acordul său. Poliţiştii au demarat imediat căutările, minorii fiind daţi în urmărire şi în consemn la frontieră. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lipsire de libertate şi nerespectarea hotărârilor judecătoreşti.
Fetița Micheloudakis Kalliopi, 10 ani, şi băieţelul Micheloudakis Georgios, 8 ani, luaţi fără acordul mamei, au fost depistaţi marţi, în jurul orei 7,30, împreună cu tatăl lor, în zona Ambasadei Greciei din Bucureşti de către jandarmul aflat în postul de pază, informează Biroul de presă al Jandarmeriei Capitalei.
Bărbatul, care a cooperat cu jandarmii, cei doi copii au fost predaţi autorităţilor şi se află la Secţia 8 de Poliţie. Ei urmează să fie preluaţi de către poliţiştii din Prahova.
Din cercetări a reieşit că, printr-o hotărâre judecătorească definitivă, tatăl nu avea drept de vizită şi ar fi luat copiii de pe stradă, în timp ce se aflau cu o vecină a mamei, care îi luase de la şcoală.

Conform IGPR, din declaraţia mamei copiilor rezultă că bărbatul are antecedente penale în Grecia, aceasta susţinând că a fost condamnat pentru trafic de stupefiante.
În perioada 2008 – 2013, familia a locuit în Grecia, iar în 2013 femeia şi copii au venit în ţară. Tatăl i-a răpit pe minori în 2014 şi i-a dus din nou în Grecia. Femeia a alertat autorităţile, a mers după ei în Grecia şi i-a adus înapoi în ţară. În 2016, s-a emis hotărâre judecătorească definitivă de custodie exclusivă a copiilor în favoarea mamei, tatăl neavând drept de vizită.
În 2017, bărbatul a venit iar în România şi i-a urmărit cu maşina atât pe copii, cât şi pe femeie. Aceasta a alertat din nou autorităţile, iar poliţiştii s-au deplasat la faţa locului. La vederea acestora, bărbatul a plecat. Deoarece nu săvârşise nicio faptă penală sau contravenţională, el nu a putut fi tras la răspundere.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lipsire de libertate şi nerespectarea hotărârilor judecătoreşti, cercetările fiind continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

700 de posturi scoase la concurs, din sursă externă, în vederea încadrării ca poliţist de penitenciare

Vă informăm că 41 de unităţi subordonate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor scot l…