Acasa Cultură Cele trei soluţii ale statului pentru Castelul Peleş

Cele trei soluţii ale statului pentru Castelul Peleş

2 min read
0
0
47

Degradarea Peleşului, unul dintre cele mai vizitate castele din România, devine o problemă pentru oficialii care încep să caute soluţii pentru a împiedica un simbol al monarhiei şi al oraşului Sinaia să ajungă de nerecunoscut.

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, spune că între instituţia pe care o conduce şi Casa Regală a României au existat discuţii, iar statul român este dispus să investească în Castel.

Lucian Romaşcanu: „Soluţii sunt trei în acest moment. Există şi varianta de a ceda muzeul familiei să fie operat în regie proprie să spunem aşa, şi atunci prin credite dumnealor – pentru că este proprietatea dumnealor -, prin credite prin resurse proprii, să reuşească amenajarea. Să fie cesionat, concesionat statului român pe perioadă lungă de timp, din ce am înţeles ar putea să fie o variantă legală sau statul român să cumpere Castelul Peleş.

Dacă familia regală va decide oricare din direcţiile prin care statul român poate investi în castel, statul o va face. Eu zic că undeva în final de ianuarie – început de februarie să putem veni cu o soluţie pentru aşa ceva şi să facem din Peleş ceea ce trebuie să fie – un simbol”.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Cultură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Anomalie pe sistematizare la intersecția strazilor Mircea cel Bătrân cu Armași

În urma mai multor sesizări, pe parte de sistematizare, din partea cetățenilor din zona Mi…