Acasa Politică Cinci membri ai Guvernului au fost amendați după întâlnirea de ziua premierului Orban

Cinci membri ai Guvernului au fost amendați după întâlnirea de ziua premierului Orban

4 min read
0
0
333

Cinci membri ai Executivului au fost amendați, sâmbătă, de Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, pentru fumat în spații publice și pentru că nu au purtat masca de protecție la întâlnirea din biroul premierului Ludovic Orban de ziua acestuia.

Astfel, doi membri ai Executivului au fost sancționați cu câte două amenzi contravenționale fiecare, în cuantum de 3000 de lei pentru fiecare persoană, pentru nepurtarea măștii de protecție sanitară și pentru fumat în spații în care acest lucru este interzis.

Alte două persoane au fost sancționate cu amendă în valoare de 2500 de lei pentru fiecare, pentru nepurtarea măștii de protecție sanitară.

A cincea persoană a fost sancționată cu amendă contravențională în valoare de 1000 de lei pentru purtarea măștii de protecție în mod necorespunzător.

Toți și-au plătit amenzile prin ghișeul.ro.

Totul a ieșit la iveală după ce pe rețelele sociale a fost intens distribuită și discutată o fotografie în care premierul apare alături de mai mulți miniștri, dintre care unii beau și fumează. Poza a fost facută cu ocazia zilei de naștere a lui Ludovic Orban, în biroul său de la Guvern, după cum acesta a și declarat.

În fotografia devenită virală pe internet apar premierul Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan, ministrul Economiei, Virgil Popescu, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, și ministrul Transporturilor Lucian Bode.

Niciunul nu poartă mască, așa cum cer regulile valabile în timpul stării de alertă. Stau cu toții în jurul unei mese pline cu farfurii și pahare de bere, whisky și șampanie, pe care se văd și câteva măști. Șeful guvernului fumează țigări, iar ministrul de Externe, trabuc, deși fumatul este interzis în spații închise.

Din 2016, fumatul în spații închise este interzis. Iar amenzile sunt între 100 și 500 de lei pentru persoanele fizice.

În cazul consumului de alcool, legislația lasă sancționarea la decizia exclusivă a angajatorului.

În plus, în timpul stării de alertă, purtarea măștilor de protecție în spațiile închise este obligatorie. Iar cei care încalcă regula sunt sunt amendați cu până la 2500 de lei.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Percheziții și în Prahova. CERCETAȚI PENTRU ÎNȘELĂCIUNE, EVAZIUNE FISCALĂ ȘI SPĂLARE A BANILOR

În această dimineață, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Mur…