Acasa Justiție Cinci ploieșteni, reținuți în urma perchezițiilor, efectuate astăzi, la persoane bănuite de cămătărie și șantaj -VIDEO

Cinci ploieșteni, reținuți în urma perchezițiilor, efectuate astăzi, la persoane bănuite de cămătărie și șantaj -VIDEO

1 min read
0
1
214

În această dimineață, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova au efectuat patru percheziţii la locuințele unor persoane bănuite de cămătărie și șantaj.

De la locațiile vizate polițiștii au ridicat 130.000 de euro si 2000 de lire, precum și o serie de documente și înscrisuri, susceptibile a proveni din activitatea infracțională.

Totodată, față de cinci persoane, toate din municipiul Ploiești, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de mâine să fie prezentați instanței de judecată, cu propuneri legale.

„Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada 2019 până în prezent, persoanele bănuite ar fi împrumutat diverse sume de bani unor persoane din judeţ, iar pentru recuperarea lor ar fi solicitat dobândă. Totodată, persoanele în cauză ar fi săvârşit, asupra persoanelor împrumutate, fapte de şantaj. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională se ridică la 150.000 euro”, precizează reprezentanţii IPJ Prahova.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

700 de posturi scoase la concurs, din sursă externă, în vederea încadrării ca poliţist de penitenciare

Vă informăm că 41 de unităţi subordonate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor scot l…