Acasa Eveniment Circa 130 de intervenţii ale salvamontiştilor la nivel naţional în ultimele 24 de ore

Circa 130 de intervenţii ale salvamontiştilor la nivel naţional în ultimele 24 de ore

4 min read
0
0
215

Salvamontiştii au intervenit, în ultimele 24 de ore, la nivel naţional, în circa 130 de cazuri de acordare a primului ajutor în zonele montane, se arată, duminică, într-o postare pe pagina de Facebook a Salvamont România.
„O zi cu adevărat de foc, plină de evenimente pentru salvamontiştii din întreaga ţară, confruntaţi cu un număr extraordinar de mare de evenimente, multe dintre ele soldate cu accidentări deosebit de grave. În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont, direct sau prin Sistemul Naţional de Urgenta SNAU 112, s-au primit 127 apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a echipelor Salvamont”, se arată în postare.
După acordarea primului ajutor, stabilizare şi transport de la locul evenimentului de către salvamontişti, 88 dintre aceste cazuri au fost trimise către unităţile spitaliceşti cu ambulanţele SAJ, SMURD şi Salvamont, restul, considerate mai uşoare, fiind îndrumate către spital, pentru control suplimentar, cu maşinile aparţinătorilor. S-au mai primit şi 29 de apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre zona montană.
Cele mai multe intervenţii, 18, au fost gestionate de Salvamont Municipiul Braşov, fiind urmate de câte 13 pentru Salvamont Straja şi Salvamont Sinaia.
Potrivit sursei citate, cunoscând afluxul mare de turişti către zonă montană din aceasta minivacanţă, structurile Salvamont şi-au dimensionat corespunzător efectivele din teren, asigurând un grad de răspuns, în timp optim, de 100% la evenimente produse, chiar şi în condiţiile acestui mare număr de accidente produs într-o singură zi.
„Şi această ultimă zi de minivacanţă va fi caracterizată tot prin acelaşi număr foarte mare de turişti pe munte, pe domeniile de practicare a sporturilor de iarnă, dar şi în afara acestora, fapt ce determină echipele Salvamont să asigure asistenţa de salvare la un nivel de personal sporit, peste 450 de salvamontişti fiind la datorie pe domeniile de practicare a sporturilor de iarnă, în zonele alpine şi în cabinetele medicale din cele peste 90 de baze şi posturi Salvamont”, se mai menţionează în postare.
Echipele Salvamont, singurele structuri care deţin competenţa legală, personal pregătit profesional şi atestat pentru a interveni în soluţionarea accidentelor montane în care sunt implicate persoane cu afecţiuni medicale, pot fi alertate prin sistemul unic de urgenţă 112 şi prin intermediul Dispeceratului Naţional Salvamont (0372126668 sau 0SALVAMONT) sau de pe aplicaţia SALVAMONT pentru telefoanele mobile.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

700 de posturi scoase la concurs, din sursă externă, în vederea încadrării ca poliţist de penitenciare

Vă informăm că 41 de unităţi subordonate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor scot l…