Acasa Eveniment CNA a suspendat emisia Antenei 1, timp de 10 minute, ca urmare a reflectarii defectuoase a cazului gemenilor din Ploieşti

CNA a suspendat emisia Antenei 1, timp de 10 minute, ca urmare a reflectarii defectuoase a cazului gemenilor din Ploieşti

4 min read
0
0
532

Consiliul Naţional al Audiovizualului a sancţionat joi postul Antena 1 cu suspendarea emisiei timp de 10 minute, între orele 19,00 şi 19,10, din cauza încălcării legislaţiei audiovizuale în cazul celor doi gemeni care au decedat după ce au căzut de la etajul 10 al unui bloc din Ploieşti.
Potrivit unui comunicat al CNA, ca urmare a autosesizării şi a sesizărilor primite, membrii Consiliului au analizat rapoartele de monitorizare întocmite de direcţia de specialitate pentru şapte ediţii ale emisiunii „Acces direct”, difuzate în perioada 6-14 septembrie, urmărind modul în care radiodifuzorul a reflectat cazul celor doi gemeni decedaţi după ce au căzut de la etajul 10 al unui bloc din Ploieşti.
„Constatând încălcarea dispoziţiilor art. 3 alin. (2) şi art. 39 alin. (2) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi nerespectarea prevederilor art. 17 alin. (1) şi art. 32 alin. (1), (2) din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual şi ţinând cont de gravitatea faptei, de audienţa înregistrată şi de sancţiunile primite anterior, pe o perioadă de cel mult un an (conform art. 144 alin. (3) din Codul audiovizualului), CNA a decis sancţionarea postului Antena 1 cu obligaţia de a difuza timp de 10 minute, între orele 19,00 şi 19,10, numai textul deciziei de sancţionare”, precizează CNA.
Art. 95 din Legea audiovizualului prevede la alin. 1, litera a, obligarea radiodifuzorului de a difuza timp de 10 minute, între orele 19,00 şi 19,10, numai textul deciziei de sancţionare.
Conform CNA, postul va trebui să difuzeze textului deciziei îndată ce va primi textul acesteia.
* De asemenea, pentru încălcarea prevederilor art. 39 alin. (2) din Legea audiovizualului şi a dispoziţiilor art. 17 alin. (1) din Codul audiovizualului, Consiliul a decis sancţionarea postului Antena 1 cu amendă de 10.000 de lei.
Rapoartele de monitorizare analizate au cuprins două ediţii ale emisiunii „Acces direct” din 12 şi 27 mai, având ca subiecte crima ce a avut loc în urmă cu cinci ani în judeţul Brăila şi, respectiv, cazul morţii mezzosopranei Maria Macsim Nicoară.
* În aceeaşi şedinţă, Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis revocarea amenzii de 10.000 de lei aplicate postului Realitatea Plus în şedinţa publică din data de 28 septembrie, pentru emisiunea „Culisele statului paralel”, ediţia din 1 august. În urma reanalizării raportului de monitorizare, CNA a decis sancţionarea postului Realitatea Plus cu amendă de 5.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor art. 66 din Codul audiovizualului.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Condamnată la 13 ani de închisoare, după ce și-a lovit mătuşa cu un topor

O femeie din judeţul Prahova care, în luna mai a acestui an, şi-a lovit mătuşa cu un topor…