Acasa Diverse COALIȚIE ÎMPOTRIVA DECĂDERII

COALIȚIE ÎMPOTRIVA DECĂDERII

5 min read
0
0
270
A medita este un lucru responsabil, in acest moment omul trebuie sa se priveasca fata in fata cu realitatea si sa anuleze plasa de iluzii tesute la urgenta. Azi, multi au inteles acest sistem de pacaleala si resemnare. Sincer, nu se poate sa nu ramânem, cel putin o data singuri si departe de lume, departe de amagirile sclipitoare si sa nu intelegem falsitatea si cumplita mediocritate, cumplita ei irealitate mai ales. Fiecare om si-a facut fagaduieli solemne, ca va fi mai putin nepasator de sufletul lui, si-si va dedica un moment din timpul lui pentru a conversa cu interiorul lui, cu sufletul lui.
Dar multi, azi, au o trista experienta pe care o recunosc si ascund repede juramintele solemnele si fagaduielie. Plasa iluziilor este mai puternica decât lumina ce impiedica sa ajunga la fiinta noastra, la sufletul nostru. Adevaratul om nu se teme de realitate, iar meditatia este un exercitiu la care omul se poate intoarce in realitatea adevarata, meditatia fiind tehnica de apropiere de realitate in orice conditii, in orice decor si esentialul este sa gândim si sa ne regasim. Numai asa toate problemele se vor simplifica odata cu durerile obscure.
Azi, nu mai avem timp de adevaratul sens al vietii, sa ne amintim ca moartea ne poate surprinde in orice moment, si ca noi nu am facut nimic, dar absolut nimic pentru sufletul nostru, iar demnitatea si gândirea este sensul existentei noastre, trebuie sa vedem lumea din afara cu sufletul nostru.
In acest mileniu, omenirea este impinsa spre lene si vagabondaj, amplificând incapacitatea de a actiona si eliminând sensul existentei, obligându-l sa recunoasca pe ultimele impuse: orb si surd. Acest procent care accepta aceste daruri, va avea o viata sufleteasca pipernicita si bolnava, acest procent va ramine cu câteva scheme mentale si se incapatâneaza sa gândeasca si sa comunice cu realul.
Dupa mine, sunt insulte grave aduse demnitatii acceptând sa se traiasca abstract. Daca acest procent s-ar gândi la viata, la dragoste si la moarte, la aceste trei realitati decisive si esentiale, lumea ar fi, fara indoiala, altfel.
Din viata nu ramâi decât cu ce ai acumulat, acesta este bagajul si toata averea ta si te vei reintâlni cu tine, vei fi  direct raspunzator pentru tot ce ai facut. A trai fara a iubi este exact ca o haina saracacioasa inchisa pâna sus, ce etaleaza amagirea tristete. Pâna si oglinzile pe care le privesti vor cere anularea proiectiei tale, datorita juramântului de supunere ca ai acceptat saracia interioara ce a dus la disparitia realitatii. Rezultatul: degenerarea, mediocritatea si minciuna, ce blocheaza viitorul, trecutul si prezentul, ipotecarea nu daruieste decât ruina si suferinta, un dar alterat si strain pe care l-ai acceptat.
Numai rugaciunea si gândirea ne poate hrani spiritul interior, Dumnezeu lumineaza omul, darurile lui si fulgerele Luminii, nu cauta fragmentele in care crezi, ci sensul esential.
Cine sunt ? Ce sens are viata pe pamânt ? De ce m-am nascut? Sunt intrebari pe care nu le poate ocoli nimeni, iar raspunsurile trebuie date de tine, de noi.
Savu Toni
Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Diverse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Decizia CAB privind carantina de la Gornet, nelegală!

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) consideră că decizia Curţii de Apel Bucureş…