Acasa Diverse Colecție de artefacte naziste, descoperită în Argentina – VIDEO, FOTO

Colecție de artefacte naziste, descoperită în Argentina – VIDEO, FOTO

4 min read
0
0
136

Polițiștii argentinieni au descoperit o colecție de artefacte naziste, într-o cameră secretă, din spatele unei biblioteci, dintr-o casă în apropiere de Buenos Aires, în suburbia Becar. Autoritățile susțin că este cea mai mare „comoară nazistă” descoperită din istoria țării.

ss1

O cutie inscripționată cu semnul zvasticii, conținând mai multe lupe, un bust cu Adolf Hilter, cutii inscripționate cu svastici, statuete și chiar un dispozitiv medical sinistru pentru măsurarea craniului – sunt doar câteva dintre cele aproximativ 75 de obiectele naziste care se aflau în încăpere, relatează The Guardian.

ss2

„Primele noastre investigații indică faptul că acestea sunt piese originale”, a declarat un oficial argentian, Patricia Bullerich, pentru AFP, adăugând că multe dintre obiectele găsite erau însoțite de și de fotografii vechi. „Aceasta este o metodă de a le comercializa, arătând că ele au fost folosite de Fuhrer. Există fotografii cu el alături de aceste obiecte”, a subliniat Bullerich.

ss4

Printre obiectele găsite se află și cuțite ceremoniale, cutii de trinket cu vulturi sculptați în relief, busturi de vulturi naziști, inele, ochelari de vedere, manșete. Alături de obiectele naziste, în camera secretă au mai fost găsite și obiecte de artă asiatice și egiptene și mai multe fosile.

O persoană a fost reținută pentru traficul ilicit cu opere de artă.

Autoritățile suspectează că colecția i-a aparținut unui oficial de rang înalt din armata germană din timpul Celui de-al Doilea Război Mondial.

ss5

Șeful poliției, Nestor Roncaglia, a declarat că obiectele au fost ascunse în spatele unui zid fals.

Investigaţia care a dus la descoperirea acestei comori a început când autorităţile au găsit opere de artă de origine ilicită într-o galerie din nordul Buenos Aires. Acum polițiștii încearcă să afle cum au fost aduse artefactele naziste în Argentina.

La finalul Celui de-al Doilea Război Mondial, mai mulți foști ofițeri SS și membri ai partidului nazist au căutat exil în țări precum Agentina, Chile sau Brazilia. Este cunoscut faptul că, după terminarea războiului, mulți lideri naziști s-au ascuns în Argentina, fugind de justiția internațională pe fondul proceselor de la Nuremberg.

ss3

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Diverse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

DN1A ESTE BLOCAT DIN CAUZA UNUI EVENIMENT RUTIER

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, în jurul or…