Acasa Sport Comitetul de Părinți al handbalistelor de la CSM Ploiești se dezice de declarațiile de agresiune sexuală date de o fostă sportivă a clubului

Comitetul de Părinți al handbalistelor de la CSM Ploiești se dezice de declarațiile de agresiune sexuală date de o fostă sportivă a clubului

10 min read
0
0
755

După apariția în spațiul public cu privire la faptul că un angajat al unui club sportiv din Ploieşti ar fi agresat sexual minore în vestiar, caz pe gustul consumatorilor de „sezațional”, de „șocant”, de „bombă” și „incredibil”, IPJ Prahova a anunţat, luni, că a deschis un dosar penal în cadrul căruia se efectuează verificări.

„Cu privire la informaţiile apărute în spaţiul public, referitor la faptul că un angajat al unui club sportiv din Ploieşti ar fi agresat sexual minorele sportive în vestiarul acestora, Compartimentul de Relaţii Publice al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova este abilitat să comunice următoarele: în data de 29 septembrie a.c., în urma materialelor apărute în presa online la aceeaşi dată, ne-am autosesizat.”, au precizat reprezentanţii IPJ Prahova.

Conform sursei citate, la nivelul Poliţiei Municipiului Ploieşti a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de agresiune sexuală. „În cauză, se efectuează verificări, iar în funcţie de rezultatul acestora se vor dispune măsuri în consecinţă.”, a mai anunţat IPJ Prahova.

Comitetul de Părinți al sportivelor din cadrul grupelor de junioare și antrenorul loturilor de Junioare 2 și 3 au dat publicității următorul comunicat:

COMUNICAT

„În virtutea dreptului la replică şi a corectei informări a opiniei publice, având în vedere articolele care au fost publicate în mediul online de către redacția Dvs., fără a fi verificate înainte, cu privire la declarațiile unei sportive, în vârstă de 13 ani și a fostei antrenoare a sportivei, Comitetul de părinți și antrenorul junioarelor 2 și 3 din cadrul C.S.M. Ploiești vă înaintează acest comunicat de presă în vederea publicării.

Sportiva care face acele afimații complet nefondate, neavând la bază dovezi sustenabile, a făcut parte din cadrul grupei de sportive antrenate de C. R.. Aceasta a participat doar la câteva antrenamente și s-a prezentat doar la patru meciuri oficiale (fapt ce se poate verifica prin foile de joc care au fost întocmite), și este singura persoană care susține acest fapt. Oare cu totul întamplător?

Acest scandal mediatic, în care au fost târîți reprezentanți ai Clubului C.S.M., a fost creat doar pentru discreditarea anumitor persoane, precum și de abatere a atenției de la comiterea unor fapte de abuz în serviciu petrecute chiar în sediul Clubului C.S.M. Ploiesti, aducând prejudicii de imagine, aspecte ce vor fi elucidate de organele de anchetă.

Luând act de declarațiile mincinoase, la care această sportivă a fost împinsă pentru a le spune, fără echivoc pot fi dovedite ca nefondate prin simpla investigare a sportivelor care, încă, fac parte din cadrul grupelor care au avut parte de serviciile medicale oferite de asistentul D.V (un număr de aproximativ 50), precum și a celorlalte sportive care au fost „oferite gratuit”, altor cluburi.

Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile. Prin caracterul inviolabil vom înțelege dreptul fiecărei persoane de a se exprima în mod liber cu privire la opiniile, credințele și creațiile sale în mod public, iar acest drept nu poate fi interzis de nimeni.

Însă, potrivit alin (6) al art. 30 din Constituția României, Libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viaţa particulară a persoanei şi nici dreptul la propria imagine. Acest lucru înseamnă că, dacă prin exercitarea dreptului la libera exprimare de către o persoană, se aduce atingere demnității, onoarei sau vieții particulare a altei persoane, atunci libertatea de exprimare este înțeleasă în mod eronat, iar această conduită încalcă fără îndoială prevederile legale.

Furnizorii de servicii media au obligaţia să respecte drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, viaţa privată, onoarea şi reputaţia, precum şi dreptul la propria imagine, conform art. 30.

Organele de anchetă vor stabili dacă acuzațiile au fost făcute publice în mod deliberat (conștient, intenționat) sau din culpă (spre exemplu în situația în care, din greșeală, neintenționat se răspândesc anumite informații false, care prejudiciază direct sau indirect drepturile unei persoane), iar „autorii” vor răspunde în fața legii.”

Declarații:

Robert Comendant, antrenorul lotului: Din păcate, munca unui om e terfelită. Prin mâna lui Viorel Dohotaru au trecut generații întregi de sportivi și nu merită așa ceva. Domnia sa nu a avut nicio plângere de când lucrează cu mine! Scandalul e lansat de mama unei fetițe care, la grupa mea, a jucat doar patru meciuri – vorba vine a jucat, fiindcă a fost pe bancă, și a făcut 10 antrenamente! Este dezolant că un părinte își poate împinge propriul copil să facă astfel de declarații pentru a apăra anumite interese.

Cristian Nica, director CSM Ploiești: Părinții fetițelor au semnat un document, înainte de unul dintre cantonamente, că-l vor pe acest asistent la echipă cu orice preț! Pe de altă parte, la unul dintre ultimele jocuri, fetițele au ieșit pe teren cu un banner de susținere pentru asistent! Ce să mai înțeleg?

Ancheta demararată de polițiști va scoate adevărul la lumină. Sunt puerile acuzațiile că un maseur „pipăia” fetele. Că doar nu făcea masaj prin telepatie!

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Sport

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Cum a urzit un procuror prahovean ca să ia pensie de handicap

În ultimul timp, se vorbeşte tot mai mult de desfiinţarea Secţiei speciale de investigare …