Acasa Social Comunicat de Presă Rosal Prahova

Comunicat de Presă Rosal Prahova

4 min read
0
0
416
În ultimele zile, SC Rosal Grup SA este ținta mai multor atacuri în Mass Media locală și pe rețelele de socializare. Motivele sunt legate de dificultățile în ducerea la îndeplinire a obligațiilor asumate prin contractele de ridicare a deşeurilor menajere și, în cazul municipiului Ploiești, și de curățenie a căilor publice, din cauza grevei salariaților.
Am încercat să ne ferim să emitem declarații de presă care ar putea fi interpretate ca imixtiuni în treburile administrației publice sau ale lumii politice. De această dată, ne asumăm riscurile și facem cunoscute câteva aspecte care au avut impact semnificativ în fluxul activității noastre, din punct de vedere financiar:
1. În municipiul Ploiești, 48.421 de cetățeni, deși beneficiază de serviciile noastre, nu plătesc prestația. Pierderea noastră lunară este de 639.592 RON. Primarul Ploieștiului cunoaște această situație, dar nu ia măsurile legale obligatorii.
2. Taxa de mediu aferentă serviciilor prestate este suportată în cea mai mare măsură de către societatea noastră, desi legea prevede, în mod expres, ca valoarea acesteia să fie suportată de către consumatorul final. Primarul Ploieștiului cunoaşte această situație, dar nu ia măsurile legale obligatorii.
3. Tarifele pentru curățarea căilor publice la nivelul municipiului Ploiești nu au fost actualizate conform legii. Exemplul edificator fiind cel al diferenței dintre valoarea salariului minim la momentul încheierii contractului cu municipalitatea ploieșteană, de 1.450 lei, față de cea actuală de 2.300 lei. Diferența, de 850 lei per angajat, fiind pierderea suportată, în fiecare lună, de către societatea noastră. În acest sector avem angajate peste 330 de persoane, pierderea netă lunară, numai sub acest aspect, este de 280 500 lei. Primarul municipiului Ploiești cunoaşte această situație, dar nu ia măsurile legale obligatorii.
4. De nenumărate ori, am atras atenția cu privire la depozitarea ilegală pe teritoriul municipiului a deşeurilor menajare, respectiv din construcții. Am cerut luarea măsurilor din partea autorităților, dar nu s-a întâmplat nimic. Primarul cunoaște această situație, dar nu ia măsurile legale obligatorii.
Punctele de mai sus sunt de foarte multă vreme în atenția municipalității ploieștene, dar de fiecare dată ni s-a răspuns că nu este oportună abordarea lor. Motivele de ordin electoral sau de imagine ne-au pus în postura de a avea dificultăți în asigurarea resurselor financiare.
Cerem scuze cetățenilor pentru disconfortul creat și-i asigurăm că depunem toate eforturile pentru normalizarea situației.
SC Rosal Grup SA
Director General,
Bogdan Niculescu
Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Social

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Anchetă a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti în cazul avionului aterizat forţat pe un câmp

O anchetă a fost deschisă de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti în cazul avionu…