Acasa Social Comunicatele Primăriei, Apa Nova și DSP Prahova vizând apa potabilă din Ploiești

Comunicatele Primăriei, Apa Nova și DSP Prahova vizând apa potabilă din Ploiești

11 min read
0
0
124

Primăria Municipiului Ploiești: Ca urmare a avariei la una dintre conductele de alimentare cu apă a Apa Nova şi a sesizărilor primite la Dispeceratul Primăriei, cu privire la calitatea apei potabile din cartierele Gheorghe Doja şi Andrei Mureşan, primarul Municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, a convocat, de urgenţă, o şedinţă la sediul Apa Nova. La întâlnire au participat reprezentanţii Apa Nova: directorul tehnic Bogdan Trâmbiţaşu, directorul comercial Cernat Nicolae, Administratorul Public al Municipiului Ploieşti, Marin Teodora, precum şi reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, director Loghin Ioana şi dr. Onuţu Tiberiu. În cadrul întâlnirii, a fost prezentată situaţia din teren şi măsurile luate pentru remedierea urgentă a avariilor.
Informare de presă Apa Nova Ploiești: Lucrare complexă Apa Nova Ploieşti pentru remedierea unei avarii majore
Compania Apa Nova Ploieşti desfăşoară în cursul zilei de azi, 9.02.2018 o lucrare complexă de remediere a unei averii majore apărută la sistemul de distribuţie si alimentare cu apa potabilă.
Echipele operaţionale ale Apa Nova Ploieşti au intervenit rapid încă de la ora 5,30 dimineaţa pentru identificarea locaţiei de avarie şi la izolarea tronsonului afectat. Tronsonul vizat alimentează următoarele zone: cartier Albert, cartier Nord (zona Republicii) şi cartier Gheorghe Doja pană la Catedrală.
Ca urmare a amplei avarii, precum și a sesizărilor referitoare la calitatea apei distribuite în zonele amintite, compania anunţă că există posibilitatea constatării de probleme cu privire la calitatea apei potabile, in sensul creşterii nivelului de turbiditate, fapt ce poate determina apariţia de boli asociate consumului de apă. În acest sens, Direcţia de Sănătate Publică Prahova instituie În zona de aprovizionare cu apă potabilă afectată (cartier Nord, cartier Republicii, străzile Gheorghe Doja şi Splaiului, zona dintre străzile Zidari si Deltei) interdicţie de consum de apă distribuită prin reţeaua de distribuţie (se interzice consumul de apă pentru băut, gătit, spălat, spălat pe dinţi); apa va putea fi folosita doar pentru evacuarea apelor uzate fecaloid-menajere.
Consumatorii din zona afectată vor consuma apă potabilă plată îmbuteliată. În lipsa unei surse alternative de apă potabilă, apa de la robinet va fi consumată doar după o fierbere prealabilă (cel puţin 2 minute) şi după răcirea acesteia.
Interdicţia de consum instituită se va menţine până la confirmarea potabilităţii apei distribuita în zona de aprovizionare cu apa afectată.
În acest sens operatorul Apa Nova Ploieşti şi Direcţia de Sănătate Publică Prahova prelevează probe de apa din reţeaua de distribuţie a zonei afectate în vederea analizării calităţii apei distribuite.
Apa Nova Ploieşti îşi cere scuze pentru disconfortul creat ploieştenilor şi pune la dispoziţie cisterne de apă potabilă. Lucrările sunt realizate în regim de maximă urgenţă. Echipele ANP vor lucra dedicat până la finalizarea lucrărilor de avarie într-un interval cat mai scurt de timp.
Consumatorii afectaţi de avarie sunt rugaţi să transmită eventualele reclamaţii şi solicitări de informaţii suplimentare, 24 de ore din 24, la Centrul de apel al Apa Nova Ploieşti, ia numărul de telefon 0800 800 923 (apel gratuit) apelabil din reţeaua Telekom România, iar din alte reţele de telefonie fixă sau mobilă, la numărul 0244 407630 (apel taxabil).
Vă mulţumim pentru înţelegere.

Comunicat Direcţia de Sănătate Publică Prahova: Urmare a înregistrării unei avarii majore, apărută în cursul zilei de 09.02.2019, la nivelul sistemului de aprovizionare cu apă potabilă din zona de nord şi centrală a municipiului Ploieşti, au fost raportate o serie de sesizări din partea consumatorilor, sesizări referitoare la calitatea apei distribuite (turbiditate crescută).
Având în vedere sesizările referitoare la calitatea apei, precum şi valorile crescute ale turbidităţii, Direcţia de Sănătate Publică Prahova a instituit în data de 09.02.2019 măsura de interzicere a consumului de apă pentru băut, gătit, spălat pe dinţi, spălat pentru consumatorii care sunt branşaţi la reţeaua de distribuţie a apei din zonele afectate (Cartier Nord, Cartier Republicii, străzile Gheorghe Doja şi Splaiului, zona dintre străzile Zidari şi Deltei) din Municipiul Ploieşti.
Această interdicţie de consum a apei se va menţine, în continuare, până la confirmarea încadrării apei furnizate în parametrii de potabilitate în zonele afectate, iar consumatorii din aceste zone vor respecta interdicţia de consum pentru a fi evitat riscul de apariţie a bolilor asociate consumului de apă care nu se încadrează în parametrii de potabilitate.
Reiterăm, de asemenea, faptul că apa furnizată la consumatorii din zonele amintite va putea fi folosită doar pentru evacuarea apelor uzate fecaloid- menajere.
Consumatorii afectaţi de această interdicţie vor consuma apă potabilă plată îmbuteliată sau, în lipsa unei surse alternative de apă potabilă, apa de la robinet va fi consumată doar după o fierbere prealabilă (cel puţin 2 minute) şi răcirea acesteia.
Direcţia de Sănătate Publică Prahova prelevează şi analizează probe de apă din zonele afectate în vederea determinării calităţii apei furnizate şi a dispus ca operatorul de apă local să intensifice monitorizarea calităţii apei în aceste zone.
De asemenea, Direcţia de Sănătate Publică Prahova a dispus asigurarea de către operatorul local de apă de surse alternative de apă potabilă pentru consumatorii afectaţi de această interdicţie şi a solicitat informarea consumatorilor din zonele afectate despre interdicţia instituită.
În cursul zilei de 10.02.2019, Direcţia de Sănătate Publică Prahova continuă programul de monitorizare intensificată a calităţii apei din zonele afectate prin prelevare şi analiza de probe de apă în vederea cunoaşterii calităţii apei distribuite şi a verificării eficacităţii măsurilor de remediere luate de către operatorul local de apă.
Primele rezultate ale analizelor apei prelevate din zonele afectate vor fi cunoscute în cursul zilei de marţi 12.02.2019.
Direcţia de Sănătate Publică va informa publicul asupra rezultatelor acestor analize şi asupra măsurilor ce se impun, în continuare, în funcţie de evaluarea acestor rezultate.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Social

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Anomalie pe sistematizare la intersecția strazilor Mircea cel Bătrân cu Armași

În urma mai multor sesizări, pe parte de sistematizare, din partea cetățenilor din zona Mi…