Acasa Justiție Condamnat la 9 ani de închisoare pentru ultraj, după ce a lovit un jandarm cu sabia în cap

Condamnat la 9 ani de închisoare pentru ultraj, după ce a lovit un jandarm cu sabia în cap

7 min read
0
0
458

Judecătorii Tribunalului Dolj au hotărât, joi, să condamne la nouă ani de închisoare un bărbat din comuna doljeană Leu, acuzat că a lovit cu sabia în cap și rănit un jandarm care încerca să-l imobilizeze.

Potrivit Gazeta de Sud, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au reținut că incidentul a avut loc în seara zilei de 27 iunie, a.c, când Dan Vladu, de 38 de ani, fiind sub influența alcoolului, și-a lovit soția, a spart câteva geamuri ale locuinței sale din comuna Leu și a distrus mai multe bunuri din casă. Femeia a sunat la 112, iar la adresa indicată a fost trimis șeful Postului de Poliție Leu și un agent, care l-au calmat pe Vladu. Mai mult decât atât, acesta din urmă le-a promis polițiștilor că se va liniști.

Ulterior, în jurul orei 23.00, soția bărbatului a sunat din nou la 112. De data acesta s-a plâns că Vladu o alungase din casă împreună cu patru din cei opt copii ai lor și amenința că o omoară cu o sabie. Polițiștii s-au dus din nou la adresa indicată, dar de această dată nu s-au mai putut înțelege cu Dan Vladu. „Organele de poliție s-au deplasat din nou la locuința inculpatului, observându-l pe acesta în curtea casei, având în mână o sabie, și, când i-a văzut, a început să le adreseze injurii și amenințări cu moartea“, au explicat anchetatorii. În plus, bărbatul a amenințat că, dacă polițiștii vor intra în curtea sa, va intra în casă și va ucide cu sabia copiii care dormeau.

În acel moment, agenții de poliție au hotărât să ceară sprijinul altor colegi, iar la fața locului au fost trimise încă două echipaje, unul de poliție și unul de jandarmi. Anchetatorii au mai reținut că, atunci când au văzut că bărbatul continuă cu amenințările, au intrat în curte pentru a-l imobiliza, numai că Vladu a fugit. După puţin timp, l-a lovit cu sabia pe unul dintre jandarmi. „După câteva minute de liniște, în care inculpatul a rămas ascuns şi nu a răspuns la strigătele agenților, acesta a ieșit și s-a îndreptat către jandarmii care se aflau mai aproape de locul din care a ieșit cu sabia deasupra capului, strigând: «Hai, veniți că vă tai!», moment în care l-a lovit pe jandarmul Pădureanu Minel, care a exclamat: «Am fost tăiat la cap» și s-a așezat la sol, sângerând abundent în zona stângă a capului. Jandarmul A.O. a parat altă lovitură a sabiei inculpatului cu un par pe care îl luase din curte, după care l-a lovit cu acesta peste mâna deaptă, căzându-i sabia“, au precizat anchetatorii în referatul prin care au cerut arestarea preventivă a inculpatului.

Agresorul a fost imobilizat, iar jandarmul rănit a fost transportat la Spitalul de Urgență Craiova, unde a primit primele îngrijiri medicale. Dan Vladu a fost arestat preventiv, iar la jumătatea lunii iulie a și fost trimis în judecată, dosarul fiind înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj.

Inculpatul și-a recunoscut faptele pentru a avea parte de o reducere a pedepsei, iar joi, pe 20 octombrie, a fost condamnat la nouă ani de închisoare pentru ultraj. Din pedeapsa primită de inculpat se scade perioada reţinerii şi arestării preventive, de pe data de 27 iunie la zi. În final, instanța de judecată a dispus ca inculpatul să rămână în continuare în arest preventiv.

Hotărârea Tribunalului Dolj nu este definitivă și poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Cum a urzit un procuror prahovean ca să ia pensie de handicap

În ultimul timp, se vorbeşte tot mai mult de desfiinţarea Secţiei speciale de investigare …