Acasa Justiție Contrabandă cu țigări: 19 persoane trimise în judecată de procurorii ploieșteni

Contrabandă cu țigări: 19 persoane trimise în judecată de procurorii ploieșteni

2 min read
0
0
307

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti au trims în judecată 19 persoane cercetate pentru contrabandă, şapte dintre acestea fiind în arest la domiciliu, potrivit unui comunicat dat publicităţiii, vineri, de Parcheul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.

nei-paste

Potrivit procurorilor, în perioada noiembrie 2015 – 19 ianuarie 2017, cele 19 persoane „au desfăşurat activităţi de preluare, desfacere, deţinere, depozitare şi vânzare, atât pe raza judeţului Prahova, cât şi în alte judeţe ale ţării, de ţigarete cunoscând că acestea proveneau din contrabandă”.

tigari-saci

Suspecţii erau organizaţi şi lucrau  pe mai multe paliere, fiecare dintre ei având sarcini precise: unii se aprovizionau cu ţigări, alţii culegeau saci aruncaţi din tren, iar alţii le vindeau.

„Aprovizionarea cu ţigarete era realizată prin metoda cunoscută generic de  către inculpaţi la tren  ce presupunea existenţa unei legături cu un cetăţean din Republica Moldova, pasager pe ruta feroviară Chişinău – Bucureşti, care introducea ilegal ţigaretele pe teritoriul României. Ulterior introducerii în ţară, pe timp de noapte, sacii de ţigarete de contrabandă erau aruncaţi din tren, fiind preluaţi de către inculpaţi.”, se precizează în comunicatul Parchetului.

a1

Prejudiciul creat este în valoare de 904.116 lei, procurorii au instituit măsura sechestrului asigurător asupra a 11 imobile, precum şi a sumelor de 62.638 lei şi 800 euro, aparţinând inculpaţilor.

Dosarul se află pe rol la Judecătoria Ploieşti.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Cezar Stoichiciu câștigă procesul cu Poliția Locală Ploiești. Hotărârea instanței este definitivă

Fantomaticul Dosar TETRA a ajuns celebru în presa locală și națională întrucât acesta a bâ…