Acasa Social Copiii din Ploiești fără loc în creșă în timpul verii

Copiii din Ploiești fără loc în creșă în timpul verii

3 min read
0
0
106

Părinţii care au copii cu vârsta sub trei ani trebuie să găsească soluţii pentru micuţi, creşele unde ar fi putut fi lăsaţi fiind închise cel puţin o lună vara. Pentru a merge la serviciu, părinţii lasă copiii cu bunicii, iar dacă nu există, variante mai pot fi bonele sau creşele private.

Numărul solicitărilor pentru creşele din Ploieşti este de aproape trei ori mai mare decât numărul de locuri disponibile. Acum sunt deschise toate cele şase creşe, dar din luna august se vor închide pentru reparaţii şi igienizări.

Primarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că există 340 de locuri în aceste unităţi, dar sunt înregistrate 830 de solicitări.

“Numărul solicitărilor este mare. Lipsa creşelor este o problemă. Avem în vedere şi suntem în discuţii ca de anul viitor şcolar, în două grădiniţe, să funcţioneze şi creşe.”, a declarat Dobre.

Întrebat ce fac părinţii în luna august când creşele sunt închise, primarul Ploieştiului a invocat legea creşelor, care prevede ca personalul angajat trebuie să aibă 30 de zile lucrătoare, timp în care micuţii pot sta la bunici sau să plece cu părinţii în concediu.

“Din experienţa anilor trecuţi, cei mai mulţi părinţi pleacă în concediu în august. Cum legea creşelor prevede ca personalul să aibă 3o de zile lucrătoare de concediu, atunci angajaţii beneficiază de acest drept în august când se fac şi lucrările de reparaţii, modernizare sau igienizare. Pentru că şi acestea trebuie făcute. Micuţii merg la bunici”, a mai spus Dobre.

O altă variantă ar fi ca părinţii să-i ducă pe micuţi la creşele private, unde tarifele sunt cuprinse între 900 şi 1200 de lei, în funcţie de programul ales.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Social

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Anomalie pe sistematizare la intersecția strazilor Mircea cel Bătrân cu Armași

În urma mai multor sesizări, pe parte de sistematizare, din partea cetățenilor din zona Mi…